„Výborná bojovnost, výkon byl podpořený hrou dozadu. Je super, že jsme dali šest gólů Hradci. Zároveň škoda, že jsme to nedotáhli k bodům i proti Vítkovicím,“ zhodnotil poslední dva duely pardubický brankář Ondřej Kacetl.

I když Dynamo ve druhém utkání pod Břetislavem Kopřivou padlo, trenér zápas neviděl jen negativně. „Paradoxně jsme hráli možná lépe než v Hradci. Často jsme drželi puk, místy jsme měli převahu, ale nestačilo to. Stále máme problém s výpadky, které nás často stojí body, ale myslím, že je na čem stavět,“ uvedl Kopřiva.

Podle počtu střel vyrovnaný zápas, v závěru se Vítkovičtí dočkali vítězného gólu. „Je především škoda, že tam zůstal volný hráč. Jinak dobře bruslíme a vracíme se. První myšlenka je dozadu, hodně si pomáháme,“ všiml si Kacetl v zápasech po výměně trenéra. „Nejsme v jednoduché situace, nebylo to ovšem jen v trenérovi, ale v nás všech. Bez dřiny a poctivé práce body sbírat nebudeme,“ dodal útočník Petr Sýkora.

Pardubický víkend ve zkratce

TRONČINSKÝ JE ZPĚT. Nejproduktivnější obránce loňského ročníku se vrátil po čtyřzápasovém trestu ve velkém stylu. Hradci dal dva góly a pomohl k výhře. „Těšil jsem se, jako na každý zápas. Bylo mi řečeno, že budu hrát ve dvou obranách. Trenéři si asi mysleli, že jsem odpočatý, ale dost jsem trénoval,“ řekl po utkání. V neděli pak jeho čas strávený na ledě překročil 24 minut.

PREMIÉRA S GÓLEM. Z ruského tria se ukázal jako první. Obránce Ilja Děrvuk naskočil do obou zápasů. A hned v prvním utkání si připsal vítěznou trefu, když vstřelil pátý gól do sítě Hradce.

37 A 60 OPĚT SPOLU. Trenér Kopřiva vrátil zkušené útočníky do jedné formace. Petr Sýkora a Tomáš Rolinek v ní znovu po měsíci spolupracují s Rostislavem Maroszem.

Závěrečný dostihový den na pardubickém dostihovém závodišti.
OBRAZEM: Závěrečný dostihový den na pardubickém dostihovém závodišti