Pardubice - Slavia Praha 1:3

Tohle bylo play off! Nesmlouvavá řež dvou nesmiřitelných rivalů zvedala téměř vyprodanou ČEZ Arenu co chvíli ze sedadel. Žhavé emoce rámovaly průběh vynikající bitvy. Jaksi samozřejmě došlo i na bitku dvou hromotluků Micky s Mezeiem.

Na konci se radovala Slavia, která se po vítězství přiblížila na dohled elitní šestici. Na Pardubice, jež po včerejším kole okupují právě poslední postupové místo do play off, ztrácí už jen bod.

Slavia vstoupila do zápasu lépe. Vondrka, Jaškin a Svoboda se dostali do velikých šancí, ale buď netrefili mezi tři tyče, nebo je vychytal Růžička. Ve 14. minutě už slávistická střídačka radostně povyskočila.

Kuboš z voleje nasměroval přihrávku Doležala směrem na Růžičku, jemuž kotouč prolétl výstrojí do sítě. Pardubice však ztrácely jen chvíli. Po parádní kombinaci se Somíkem poprvé v sezoně zvedl ruce nad hlavu Nahodil.

Dvě velké možnosti si vzápětí vypracoval kapitán Koukal, ale pokaždé ztroskotal na Kopřivovi. Stejně se vedlo těsně před odchodem do kabin kanonýru Bartekovi.

Růžičkův tým se do vedení dostal v oslabení. Krenželok pláchl pardubické obraně a přesnou střelou překonal pardubického gólmana.

Když stejný kousek předvedl šest minut před závěrečnou sirénou Sklenář, bylo o osudu krásného zápasu rozhodnuto.

Fakta – branky a nahrávky: 16. Nahodil (Somík, Bartek) – 14. Kuboš (Doležal, Micka), 26. Křenželok (Micka, Vašíček), 54. Sklenář (Jelínek, Krejčík). Rozhodčí: Hribik, Mikula – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:4, navíc Koukal 10 minut OT, Mezei, Micka oba 5 plus do konce utkání. Využití: 0:2. Oslabení 0:1. Diváci: 10104.

HC Eaton Pardubice:
Růžička – Kolář II, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Nakládal, Drtina – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Nahodil, Somík – Kůrka, Zohorna, Rákos– Buchtele, Špirko, Pineault. Trenér: Jandač.

HC Slavia Praha:
Kopřiva – Roth, Vašíček, Kuboš, Kolařík, Žižka, Krejčík, Barák – Krenželok, Třetina, Vondrka – T. Svoboda, Jaškin, Tomica – Micka, P. Jelínek, Doležal – Pospíšil, Sklenář, Poletín – Endál. Trenér: Růžička.

Josef Jandač (HC Eaton Pardubice): „Zápasy na konci základní části už jsou vlastně "playoffové.“ Dnes to bylo vidět. Bohužel jsem pokaždé museli dotahovat vedení soupeře. Slavia byla urputná, bojovala, my jsme nedokázali proměnit některé šance. O našem neúspěchu rozhodla velká nedisciplinovanost. Samozřejmě tam byly sporrné momenty, hráči byli podráždění a nedokázali ovládat emoce. To rozhodlo."

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): „Hokej, který jsme ukázali v Pardubicích, už předvádíme pět kol. Obrovsky bojujeme, snažíme se hrát kompaktně v předbrankovém prostoru a hlavně na venkovních hřištích se nám to daří. Jeden z důležitých faktorů byla disciplína. Tu my jsme udrželi, naopak domácí byli podráždění. Pro nás se to tímhle zápasem lámalo. My už jsme vlastně v play off. Dnes zápas snesl parametry play off.“