Devátá domácí výhra Pardubic je na světě. Eaton po nájezdech složil druhý celek extraligové tabulky Třinec.

Od začátku zápasu to byl především boj. Z něj se v první třetině vymykala pouze tyč třineckého obránce Zíba a šance Starého na druhé straně, jenže tomu těsně předtím, než vypálil, sjel puk z hokejky.

Čekání na úvodní gól utnul na začátku druhé části Hrabal. Obránce Ocelářů se s pukem nemazlil, vypustil razantní střelu směr branka Eatonu a jeho projektil skončil v síti. Ve 31. minutě se arénou přehnala branková smršť. Nejprve srovnal stav při přesilovce útočník Kolář, jenž dopravil za Hamerlíka Píšovu střelu od modré, za dvaatřicet sekund dostal možnost natřikrát dorážet svoji střelu třinecký Polanský a nepohrdl – 1:2. Po půlminutě však bylo po náskoku. Píšova překvapivá střela skončila za Hamerlíkem.

Eaton se ve třetí třetině snažil tlačit, před třineckým brankářem se tu a tam vařil led. Ve 44. minutě za něho Bartek puk sice dostal, jenže pro postavení Koukala v brankovišti gól neplatil. Blízko druhé trefě byl ve 48. minutě Jan Kolář, ovšem pod tlakem se mu zasunout puk do poloprázdné branky nepovedlo.

Duel tak dospěl k, pro Pardubické nepopulárním, nájezdům, v nichž v této sezoně už sedmkrát padli. Brankáře Růžičku však Třinec nepřekonal ani jednou a Starého branka nešťastnou sérii Eatonu ukončila.

Hlasy trenérů

Pavel Hynek, asistent trenéra Eatonu: „Může nás leda mrzet, že jsme ze šancí v první třetině nevytěžili vedení. Dvakrát jsme tak v zápase dotahovali. Na to, abychom mohli pomýšlet na tři body, bychom museli realizovat ještě nějaké další přesilové hry, na začátku třetí třetiny jsme jich měli několik za sebou a nehráli jsme je dobře. Dnes musíme být rádi za dva body a hlavně nás těší, že jsme zlomili sérii neúspěchů v prodloužení a nájezdech. Doufám, že nás to povzbudí dál.“

Pavel Marek, trenér Třince: „Vstup do utkání jsme neměli optimální, Pardubice měly šance, ale od poloviny zápasu jsme se začali zvedat a začali jsme konečně hrát naši hru. Je škoda, že jsme měli ve třetí třetině hodně vyloučených, to nás zastavilo. Nájezdy jsou loterie, Pardubice v nich byly o gól lepší, takže braly bod navíc.“

Pardubice - Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky:
31. Kolář I (Píša), 32. Píša, rozhodující sam. nájezd Starý - 22. Hrabal (Peterek, Adamský), 32. Polanský (M. Růžička, D. Květoň). Rozhodčí: Homola, Pešina - Barvíř, Kalivoda. Vyloučení: 3:7, navíc Hudec (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 8425.

Pardubice:
M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II - Bartek, Koukal, Rákos - Kolář I, Špirko, Starý - Pineault, Zohorna, Radil - Buchtele, Nahodil, Kousal. Trenéři: Jandač a Hynek.
Třinec: Hamerlík - Seman, Krajíček, Zíb, Hrabal, Lojek, Hudec, od 21. Štach - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Hrňa, Peterek, Adamský - Varaďa, Bonk, Polák - Zagrapan, Koudelka, McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.