Hokejisté jako účetní… Že to nedává smysl? Tak to je omyl! Březen je pro účetní měsícem ročního zúčtování daní. To samé platí pro nebojácné chlapíky s hokejkou v ruce a helmou na hlavě. Čtvrtfinále play off, které ve čtvrtek vypuklo, zahajuje etapu ročního zúročení úsilí jednotlivých klubů.

Pardubičtí se měří s Vítkovicemi. Čtyři nebo také až sedm zápasů odhalí, který z těchto týmů se po sezoně ocitne v černých či červených číslech. A opravdu ne v těch na dresu. „Pojišťováci“ by už podle názvu v záhlaví klubu měli mít v tomto oboru výhodu.

V Pardubicích se v těchto dnech objevila horečka. Je přítomna na každém rohu, od Dubiny až po Svítkov, od Dukly až po Polabiny. Ale nebojte, nezpůsobila ji chřipková epidemie, která se valí na Českou republiku ze západu Evropy. Pardubice zachvátila hokejová horečka! A jak se z ní nejlépe vypotit?  Přeci fanděním na stadionu. A pardubičtí příznivci podobnou radu ani nepotřebovali. Před utkáním to totiž vypadalo, že ČEZ Arena praskne. Proudily do ní stovky zmalovaných fanoušků v červenobílých dresech. Přály si vidět jediné – Vítkovice na kolenou. Ve městě byste ve čtvrtek nenarazili na nikoho, kdo by nevěděl, že se večer hrálo první čtvrtfinále.

A pardubičtí borci tužbu svých fans splnili. Do účetního deníčku si mohou po výhře 5:2 zapsat číslo +1, zatímco Ostrava je v minusu.