Dvacetiletý obránce má zkušenosti ze zámořských soutěží, v minulé sezoně pak odehrál patnáct zápasů za Soči v Kontinentální hokejové lize. „Po dohodě s trenéry jsme řešili situaci ohledně Jacoba Cardwella. Od pravorukého obránce Miromanova si slibujeme posílení tohoto postu. Má výborné fyzické parametry. Dali jsme na doporučení Igora Larionova, s nímž jsem naši situaci konzultoval,“ řekl generální manažer Dušan Salfický.

Nový hráč Pardubic pochází z Moskvy, od roku 2013 hrál v juniorských zámořských soutěžích. "I tyto aspekty hrály při mém rozhodování roli. Pět let jsem v Rusku působil, znám jejich mentalitu. Daniil odešel v mládí do zámoří a konkurence, která tam vládne, každého donutí na sobě ještě více pracovat. Osvědčilo se nám to dříve při angažování Davida Tomáška, věřím, že podobně úspěšný bude i Jan Mandát. Tito hráči přináší do mužstva něco navíc a věřím, že Daniila bude zdobit zdravá pracovní morálka," poznamenal Salfický.

Miromanov nyní trénuje v Moskvě individuálně, v blízké době se přesune do Pardubic. "Když jsem obdržel nabídku od Dynama, tak jsem si řekl, že to pro mě může být nová zkušenost ve velmi kvalitní soutěži s dobrými týmy a hráči. Moc se těším na nové angažmá a už se nemohu dočkat, až dorazím do Pardubic," vzkázal ruský obránce.

Obránce hokejových Pardubic Petr Čáslava.
Sezonu v Dynamu začne i Budík, Kaut podepsal smlouvu s Coloradem