Spoléhat na jádro úspěšného týmu z minulé sezony hodlají hokejové Pardubice. Žádný třesk jako v loňském létě se nechystá. „Početné zásahy neplánujeme,“ potvrdil předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický. Klub chce dát šanci odchovancům.

Mezi největší posily Dynama se dá zařadit pokračování trojice mušketýrů – kapitána Tomášek Rolinka, obránce Petra Čáslavy a střelce Petra Sýkory, byť s posledními dvěma ještě není nový kontrakt podepsaný. „U Petra Čáslavy není co řešit, počítáme s ním, detaily smlouvy ladíme. Ohledně Petra Sýkory je z obou stran silný zájem, věřím, že se brzy dohodneme,“ uvedl Salfický.

V Dynamu by mohl pokračovat i Martin Kaut – vycházející hvězda, která se prodrala do nominace na MS v Dánsku, má s klubem smlouvu na příští sezonu, ale čeká ho draft NHL. „Záleží na jeho umístění v letošním draftu NHL. Pokud by byla naděje, že by za nás mohl ještě rok hrát jako Martin Nečas v Brně, uděláme vše pro to, aby se to povedlo,“ řekl Salfický.

Na spadnutí je dohoda o pokračování s obráncem Janem Ščotkou a s mladíky Kusým a Pannou. Naopak nejisté je další působení útočníků Matěje Berana a Slováka Jána Sýkory.

K již dříve avizovanému odchodu útočníka Davida Tomáška do finského klubu JYP Jyväskylä přibyl i dlouholetý brankář Dynama Martin Růžička, jehož místo zaujme nadějný Tomáš Vlk. Klub opouštějí také obránce Mojžíš a ruský forvard Bojko, nové smlouvy nedostali ani Havlík s Voženílkem.

Na východ Čech se z Brna vrací dvojnásobný extraligový mistr Tomáš Vondráček. Z juniorského týmu se do přípravy zapojí obránci Bučko, Faltys, Mert, Zukala útočníci Machač, Pochobradský, Antoníček a Matýs.

HC Dynamo Pardubice - aktuální kádr
Brankáři:
Ondřej Kacetl, Milan Klouček, Tomáš Vlk.
Obránci: Martin Bučko, Jacob Cardwell (Kan.), Vojtěch Faltys, Rhett Holland (Kan.), Josef Hrabal, Jakub Mert, Marek Trončinský, Karel Nedbal, Ty Wishart (Kan.), Lukáš Zukal.
Útočníci: Petr Antoníček, Antonín Dušek, Martin Kaut, Michal Machač, Ondřej Machala, Ondřej Matýs, Rostislav Marosz, Ondřej Panna, Jordann Perret (Fr.), Michal Pochobradský, Patrik Poulíček, Tomáš Rolinek, Tomáš Svoboda, Sacha Treille (Fr.), Tomáš Vondráček.

Uvedeni jsou hokejisté s uzavřenými kontrakty s klubem a junioři.