„Řekl bych, že jsme neměli tolik střel. Do gólových šancí jsme se dostali v přesilové hře, ale nedařilo se nám je proměnit. Ať už to bylo špatným vyřešením našich hráčů, nebo někdy štěstím soupeřova gólmana,“ ohlédl se hlavní trenér Miloš Holaň. 

Jedinou branku vstřelil v 54. minutě Tomáš Rolinek, kterého v početní výhodě našel Petr Sýkora. „Dvakrát či třikrát jsme to sehráli velmi dobře, byly tam kombinace na jeden dotek,“ dodal Holaň k přesilovkám, které tým začal v tréninku pilovat. 

„Chyby se dělají. Potřebujeme je ukázat hráčům na videu, abychom se v těchto situacích stále zlepšovali a dokázali se prosadit i proti takovému stylu, kterým hraje Olomouc,“ naznačil pardubický kouč, co přípravné utkání odhalilo. 

I když byl po šedesáti minutách stav 1:2, následovalo po domluvě klubů ještě pětiminutové prodloužení, v němž skóroval kanadský útočník ve službách Pardubic Peter Quenneville. Ten potom uspěl i v samostatných nájezdech, které zápas uzavřely. Trefil se ještě Sacha Treille, v nájezdech vyhrálo Dynamo 2:1. 

„Vyhráli jsme dva minizápasy. Je dobře, že jsme si to zkusili po zápase, protože v tréninku zase tolik prostoru pro hru tři na tři není,“ vysvětlil Holaň. 

V příštím týdnu pardubičtí hokejisté nastoupí k přípravným duelům v Praze proti Slavii a v Prostějově, pak se definitivně uzavře kádr pro extraligu. „Poslední try-out končí 31. srpna, potom to již rozlouskneme. Týden před prvním zápasem už budeme ve složení pro extraligovou sezonu,“ uzavřel Holaň.