HODNOCENÍ VÝKONŮ TÝMU V PRVNÍ ČTVRTINĚ
Herní projev nebyl špatný, ale bodů mohlo být víc. Měli jsme mít o dva tři body víc a mohli jsme být na hraně desítky. Trochu nás trápila sestava, ze začátku byl zraněný Saša Treille, nyní Petr Sýkora. Také nám to ukázalo obrázek o jednotlivcích, hlavně o cizincích, jak jsou schopni se adaptovat na extraligu. A je vidět, že pro některé hráče to je vyšší level. Proto každodenní systémovou prací musíme usilovat o zlepšení. Top výkony jsme předvedli na Spartě a doma s Třincem. Tyto zápasy jsme odehráli velice dobře v obraně, disciplinovaně, nechyběla bojovnost… Dokázali jsme si, že můžeme porazit i týmy ze špičky extraligy.

LEPŠÍ VÝKONY VENKU (8 BODŮ) NEŽ DOMA (7)
Bohužel, tohle jsme si jakoby přenesli z minulé sezony, kdy jsme v baráži také body získávali venku, kde se nám hrálo lépe. Nicméně lpíme na tom, abychom z domácího prostředí vytvořili tvrz, odkud se body vozit nebudou.

SKVĚLÍ A TRPĚLIVÍ FANOUŠCI
Zdejší atmosféra je vynikající a je nádhera tady hrát. Fanoušci jsou naším šestým hráčem a my tuhle jejich podporu musíme využít k lepším výsledkům doma. Tuhle atmosféru musíme dostat pod kůži. Ta vás musí dostat do transu.

DYNAMO JE NEJHORŠÍ V PŘESILOVKÁCH, Z 62 VYUŽILO 5
Je to zklamání pro nás i pro hráče, kteří přesilovky hrají. Ale co je nepochopitelné, my nejen, že góly nestřílíme, ale v početní výhodě jsme jich pět dostali. To je neomluvitelné. Většinou je na vině selhání jednotlivce, který souboj podcení nebo vypustí a následky jsou pak fatální. S hráči jsme o tom mluvili, to se nesmí opakovat. V zápase je to nůž do našich zad.

PODEPISUJE SE NA PŘESILOVKÁCH MENŠÍ SEHRANOST?
V baráži jsme přesilovky měli fantastické, ale to jsme hráli proti mužstvům z první ligy. Z přesilovkové formace vypadli Schaus a Nahodil. Ukazuje se, že jsme zde neposílili, jak jsme chtěli. Třeba Queneville se neprosazuje, jak bychom čekali. Věřili jsme, že bude dávat góly, byť se prosazoval „jen“ v dánské lize. Pravda je, že góly v početní výhodě jsou také někdy dílem náhody, když se podívám, jaké branky nám dali soupeři.

BRANKÁŘI. MÍSTO KACETLA JEDNIČKOU KLOUČEK
Před sezonou byla jasně daná dvojice Ondra Kacetl a Martin Růžička. Vím, že výkony brankáře jsou také odvislé od toho, jak mu pomůže mužstvo. Když Ondrovi, coby jedničce, zápasy nevyšly, riskli jsme nasadit Milana Kloučka. Byl hozen do vody a zvládl to velice dobře. Získal si důvěru nás trenérů i hráčů. Ondru ale nezatracuju. Věřím, že jeho čas ještě přijde.

NA CO KLÁST DŮRAZ V PŘÍŠTÍCH ZÁPASECH
Základem pro nás je jít ze dne na den a poctivě se připravit na každého soupeře. Měli bychom se držet cíle klubu, a to být do desátého místa. Musíme sbírat bod po bodu, rvát se o každý kotouč a bojovat o každý metr ledu. Musíme být zarputilci. My se nemůžeme spoléhat na individuality, vždyť v kanadském bodování máme svého nejlepšího hráče až na 27. místě (David Tomášek). My se musíme spoléhat na týmovou práci podpořenou dobrým gólmanem. Musíme jezdit po zadku a rypákem dřít led. Hráčům věřím, že to v sobě mají a prodají to.