V urputné bitvě se jim podařilo přetlačit Olomouc 2:1 a teď na Pardubické hokejisty čeká jiný program. Hurá do Špindlerova Mlýna! S sebou běžky, brusle nechat doma.

„Reprezentantů máme sice docela dost, hodně kluků bude chybět a máme i některé marody. Zbytek týmu ale odvezeme na hory, nebudeme chodit na led, zaměříme se výhradně na kondici," říká asistent trenéra Miloš Říha mladší.
Svěřenci dua Říha + Říha vyrazili v úterý brzy ráno, zpátky do Pardubic se vrátí v pátek odpoledne a na led půjdou až v neděli.

Do té doby se bude čistit hlava, tužit parta a hlavně makat na fyzičce. Hokej bude pomalu sprosté slovo… „Věříme, že by si kluci mohli psychicky odpočinou. Budeme na horách tvrdě pracovat, ale to, že nebudeme myslet na hokej, by mohlo hráčům vyčisti hlavy," věří Říha mladší.

A důkaz, že své svěřence nebude se svým otcem a kondičním koučem Jiřím Zadinou šetřit je tady: „Běžky, síla venku i v posilovně, večer budou na programu nějaké hry. Program na hráče čeká celodenní a náročný," rozebírá zimní (ne)hokejovou dovolenou Miloš Říha mladší.

„Běžky? Dlouho jsem na nich nestál, tak snad to aspoň trochu opráším a nebude to úplně špatné," usměje se při zmínce o soustředění útočník Lukáš Nahodil.

Podle Říhy je ohromně důležité, že se po porážce v derby podařilo Pardubicím urvat tři body v Olomouci. „Mají velký význam, tabulka se začínala hodně vyrovnávat a v boji o šestku je potřeba každý bod. Před přestávkou jsme všechny tři strašně potřebovali. Teď přichází nejdůležitější část sezony a výhra v Olomouci nám snad dala i nějakou psychickou sílu," domnívá se.

Osm kol před koncem základní části Pardubice trůní na kýženém šestém místě a pod sebou mají pohodlný sedmibodový polštář. Až za ním se skrývá Plzeň, první pronásledovatel.