Tohle se nezapomíná! Šikula Zbyněk Irgl dostává puk od Davida Výborného a ruský gólman Maxim Sokolov se nestačí divit.

Český koumák hází rameny, doprava, doleva, ruský brankář sedá na špek… Góóól! Parádní finta, znamenala postup do semifinále mistrovství světa 2006 v Rize.
Co se od té doby změnilo? V životě ostravského šikuly docela dost. Tehdy byl na svém prvním světovém šampionátu, teď ve dvaatřiceti patří ke stálicím národního týmu a rozjíždí svoji sedmou sezonu v KHL.
S pěti body se vloni stal i nejproduktivnějším českým hráčem v rámci Euro Hockey Tour. „Vážně? Tak to jsem vůbec netušil," jen se pousmál.

„Minulý rok jsme moc gólů nedávali. Chtělo by to průměr docela zvednout. Na druhou stranu, obrana nám fungovala, máme skvělé brankáře, úporně jsme hráli dozadu a pak se vyráželo k brejkům. Ta disciplína do defenzivy by nám měla zůstat," přeje si Irgl.
Doufá, že Pardubice budou na národní tým pořádně zvědavé: „Je to poslední víkend před začátkem školy, uvidí se, jak to lidé vezmou, ale snad jich přijde dost. Nám by pomohlo počasí. Kdyby nebylo moc hezky, myslím si, že návštěva bude slušná."
Poprvé se půjde na hokej dnes. Soupeř? Tradičně pekelně rychlí Finové. „Oni hrají ten svůj klasický styl, hodně nahazují, napadají, bruslí… Musíme pomáhat bekům a brzdit finské nájezdy," má jasno Zbyněk Irgl. „Mančaft máme složený podle mě hodně dobře. Snad to bude vidět na ledě," věří.