Alespoň jedno malé pozitivum na závěr? Dynamo se dočkalo dlouho očekávané výhry. „Po těch prohrách je to úleva, ale nic samozřejmě nekončí. Doufám, že touto nohou vkročíme do další fáze, která nás nyní čeká. Vždy je třeba udělat ten první krok," uvedl slovenský útočník Dynama Ján Sýkora (na snímku), jenž vstřelil Litvínovu dvě branky.

V utkání byl hodně vidět, několikrát ujel zadákům Vervy. „Musím pochválit maséra, který mi dal nové nože," smál se Sýkora.

V první třetině jednu z akcí zakončil, druhou musel přidat v prodloužení. Pardubičtí od 5. minuty duelu stále vedli, ale v poslední vteřině třetího dějství nechali Litvínov vyrovnat.

„Když dost bruslím, tak se do šancí dostanu. Sice jsem mohl dát třeba tři nebo čtyři góly, ale věřím, že jsem si něco pošetřil na důležitější zápasy," řekl Ján Sýkora.

Může být vítězství impulsem pro další utkání? „Od začátku nám to jezdilo, fanoušci nás povzbuzovali. Vycházela nám i kombinace, konečně jsme si přihráli. Bylo to těžké období. Teď jsme vyhráli, je třeba to uchovat v hlavě a jít dále," dodal před zápasy play out a následnou baráží.

Jak v play out
1. kolo: Zlín – Pardubice (úterý 7. března), 2. kolo: Pardubice – Olomouc (pátek 10. března), 3. kolo: Pardubice – Karlovy Vary (neděle 12. března), 4. kolo: Karlovy Vary – Pardubice (pátek 17. března), 5. kolo: Pardubice – Zlín (neděle 19. března), 6. kolo: Olomouc – Pardubice (pátek 24. března).