„Chytal jsem naposledy proti Zlínu, to už je docela dlouho, ale jsem především rád, že jsme vyhráli. Kluci hráli skvěle,“ řekl pardubický odchovanec Klouček.

Kdy jste se dozvěděl, že půjdete do branky?
Měl jsem jít původně do branky již v pátek, ale kvůli zdravotním problémům jsem šel až v utkání proti Olomouci. Trenéři mi to řekli po pátečním utkání.

Jak náročný byl návrat na extraligový led?
Olomouc měla plno šancí, ale kluci hráli dobře, já jsem se do toho postupně dostával. Přišlo několik zákroků, po první třetině jsem si více věřil, bylo to pak dobré.

Byla výhoda v tom, že jste u posledních neúspěšných zápasů nebyl přímo na ledě? Jak jste to vnímal?
Prožíval jsem to se spoluhráči v kabině. Je pravda, že na nějakých zápasech jsem nebyl, ale sledoval jsem je. Snažím se jít do každého utkání na sto procent, ať už to je tady nebo v první lize. Tolik jsem to neřešil, šel jsem chytat. Naštěstí jsme vyhráli.

Prožil jste během utkání nějaké těžké chvilky?
Samozřejmě tam bylo pár těžkých situací. Možná moment, kdy mi střela trefila rameno a hlavu, pak šel puk ven. Asi v té druhé třetině, jinak si žádnou konkrétní situaci nevybavuji.

Trenér Lubina zmiňoval, že jste spolu o vašem návratu hodně mluvili. Jak jste se připravoval?
Od té doby, co tady je pan Lubina, tak jsme si něco řekli. Měli jsme spolu pohovory, snažím se mu vyjít vstříc a pracovat na sobě. Co se týče chytání, tak mi tolik neradí, sám nebyl gólman, máme tady trenéra brankářů. Jak říkám, mluvili jsme spolu, vyjasnili si situaci, makám na sobě.

Kouč taky řekl, že i s vámi počítá do důležitých zápasů v závěru této sezony…
Samozřejmě záleží na tom, kdo bude chytat. Hlavně doufám, že to zvládneme, ať už bude chytat já, Káca nebo kdokoliv jiný. Jsem Pardubák, dost to prožívám a záleží mi na tom. Samozřejmě i klukům, uděláme pro to všechno. Pokud budeme dál hrát jako proti Olomouci, tak se nebojím, že bychom to nezvládli.

Lubina: Šanci si už zasloužil

Pardubice – Od svého příchodu k týmu dával do sestavy brankáře Ondřeje Kacetla a Petera Hamerlíka. V posledním duelu proti Olomouci dal trenér Ladislav Lubina šanci Milanu Kloučkovi. „Někteří lidé se divili, proč jsme Milana nedávali do branky už dříve. Za tu dobu, co tady jsem u týmu, jsme na něm usilovně pracovali. Dá se říct, že jsme ho připravovali na konec sezony a ani jsme nečekali, že půjde takhle brzy do branky. Snažili jsme se ho zápasově vytížit v Přerově. Konstelace byla taková, že jsme ho nasadili už nyní. Myslím, že za tu práci, co udělal, si šanci zasloužil a vzal ji za správný konec,“ vysvětlil Lubina. Zároveň je podle něj předčasné odkrývat, jak to bude s nasazováním gólmanů v nejbližších zápasech. „Další zápas je až v pátek, do té doby se může stát spousta věcí,“ řekl.

Pardubický kouč je přesvědčen o tom, že jakékoliv vítězství celé mužstvo už potřebovalo. „Doufám, že hráči budou i nadále věřit tomu, co děláme, že jejich sebevědomí půjde nahoru a že nezůstaneme na dlouhou dobu jen u jedné výhry. Na vylepšení toho je stále spousta, na těch věcech budeme pracovat,“ poznamenal Lubina.