V neděli se postavil proti svému bývalém klubu. Ve východočeském derby, které okusil poprvé. Když oblékal červenobílý dres naposledy, žádné se tehdy nehrálo.

Koukal se dostal na led během přerušené hry, jako centr třetí formace zamířil na buly. „Koukale, ty jsi hovado,“ zaznělo z pardubického kotle. Příznivci Mountfieldu reagovali vulgárními popěvky na adresu soupeře.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice.
Nadvláda pokračuje. Triumf Hradce režíroval šéf Bednář

První střídání zakončil pětatřicetiletý útočník nebezpečnou střelou. V první třetině si postěžoval u rozhodčích, když ho důrazně dohrál Jacob Cardwell. A pak připravil první gól, když v přesilovce přihrál Blaži Gregorcovi, rovněž bývalému hráči Pardubic. Koukal se na ledě objevil i během hradeckého oslabení, ve třetí třetině přidal druhou gólovou nahrávku.

První derby sezony sledovalo vyprodané hlediště, jak je v zápasech rivalů zvykem. I s hlasitou kulisou. Utkání ozdobilo celostadionové choreo v královéhradeckých barvách, další prezentace domácího kotle roztleskala stadion i během druhé třetiny.

Když potom místní hlasatel pogratuloval k narozeninám Ondřeji Kacetlovi, tleskal stadion náhradnímu brankáři Pardubic, který zdravil diváky.

Petr Koukal.
Emoce? „Určitě budou,“ ví Koukal