Osmadvacetiletý útočník tak znovu oblékne pardubický dres, i když v případě lukrativní nabídky není v průběhu sezony vyloučen jeho přesun do zahraničí.

Vracíte se po pěti a půl letech v zahraničí do české extraligy. S jakými pocity?
Každá liga byla velmi náročná. Věřím, že jsem se hokejově zlepšil. Třeba v Rusku jsem zažil spoustu věcí, ať už pozitivních nebo negativních. Přežil jsem a nyní jsem tady.

A co angažmá v Davosu nebo v Brynäsu?
Švýcaři a Švédové jsou oproti Rusům pozitivnější a vlídnější. Když se k Rusům chováte s respektem, tak vás tak berou také.

O vašem návratu do Pardubic se v posledních letech mluvilo. Co nyní rozhodlo?
Od doby, co jsem byl venku, tak jsem si každý rok říkal, zda bych se už měl vrátit, nebo ještě ne. Nyní jsem cítil, že přišel ten pravý čas, těšil jsem se. Pro Pardubice rozhodlo to, že tu jsem od patnácti let, hokejově jsem zde vyrostl a zabydlel se tady. I proto jsem se rozhodl pro Dynamo.

Nabídek jste měl více. Jaké bylo to přemýšlení?
Samozřejmě to nebylo lehké rozhodování, ale to není u žádného angažmá. Musel jsem si všechny možnosti pořádně nechat projít hlavou, nakonec rozhodlo i to, že se sem opravdu těším. Zažil jsem v Pardubicích dobré roky, hokej mě tady vždycky bavil a věřím, že na to budu moci navázat.

Jak se chystáte na novou sezonu?
Dva měsíce trénuji individuálně, počítám s tím, že tuto formu přípravy dokončím a pak se zapojím na ledě. Určitě se přijdu podívat do kabiny za svými i staronovými spoluhráči a nějaké tréninky dáme spolu. Jsem ale v určité fázi individuální přípravy a chtěl bych ji dokončit.