Po úvodní prohře s Finskem mohou čeští hokejisté složit reparát již dnes.  Od 17 hodin na ně v ČEZ Areně čeká Švédsko.

Stejně jako ve čtvrtek budou Hadamczikovi hráči spoléhat na podporu domácího publika, které se sice na úvodní duel Českých hokejových her nedostavilo v úplně hojném počtu a od průměru na zdejší extraligové zápasy to bylo na hony vzdáleno, přesto vytvořilo slušnou kulisu.  Zhruba čtyřtisícová návštěva však přeci jen ostře kontrastovala s paralelně hraným utkáním v Petrohradě, kdy na zápas Ruska se Švédskem více než dvanáct tisíc diváků tamní Ledový palác beznadějně vyprodalo…

Pořadatelé byli 
s počtem spokojeni

Počet diváků v Pardubicích však nakonec pořadatele přeci jen uspokojil. Už proto, že ještě v úterý bylo na úvodní duel prodáno jen něco málo přes dva tisíce vstupenek. „Vzhledem k prázdninám a hezkému počasí dosud nebyl prodej nijak zásadní. Lépe se začalo prodávat až po oznámení nominace a zájmů médií po prvních trénincích. Uvádím tedy číslo, kolik lístků bylo prodáno a zasláno partnerům a pro potřeby ČSLH dohromady: na čtvrteční duel to bylo 2200 vstupenek," řekl ještě před prvním utkáním Pardubickému deníku vedoucí oddělení hokeje BPA sport marketing a.s. Petr Nitsche a dodal, že by byl rád, aby na každém utkání bylo okolo čtyř tisíc diváků a vytvořili hráčům dobrou atmosféru.

Čtvrteční zápas s Finy snese v mnoha případech měřítko s utkáním ze stejného turnaje hraného v Pardubicích naposledy před dlouhými deseti lety. Tehdy, v sobotu 6. září 2003, prohráli Češi s Finy rovněž 1:3. A podobná byla i návštěva. Na tento duel dorazilo tehdy také jen něco přes 4000 diváků. Na zbylé dva zápasy turnaje, tedy se Švédskem a Ruskem, pak ale diváků dorazilo přeci jen o trochu více. Možná i proto, že jim národní tým tehdy naservíroval hned osm domácích hokejistů. Tribuny tak mohly na domácím ledě pozorovat v dresu se lvíčkem na prsou gólmana Adama Svobodu, beka Michala Sýkoru a hned šest útočníků – Lubinu, Blažka, Petra Sýkoru, Koláře, Průchu a Koukala. Jedinou branku tehdy Finům vstřelil Petr Průcha za asistence obou jeho parťáků z útoku.

Třetina „Babyline" je zase u toho…

„Třetina" někdejší takzvané „Babyline" nebo-li pardubických mladých pušek Petr Koukal, si národní dres obléká i při letošním turnaji. Kromě něj jsou v týmu Aloise Hadamczika ještě další tři hráči, kteří prošli Pardubicemi – Jakub Nakládal, Petr Čáslava a Tomáš Rolinek. Ani jeden však v nadcházející extraligové sezoně dres s logem ČSOB Pojišťovny neoblékne…

Dnes je kromě zápasu českých hokejistů se Švédy na programu ještě odpolední duel Ruska s Finskem. Zítra pak návštěvníky pardubické ČEZ Areny čeká od 14 hodin severské derby Švédska s Finskem a na 18. hodinu je naplánována lahůdka v podobě duelu Čechů s Ruskem.