Z výšky se zřítily zase na ústa. A dopad pořádně bolel.  Pardubice se rvou o desítku, která zaručuje alespoň předkolo play off. Po třech výhrách přišel kolaps. Na Spartě prohrály 2:9 a nebýt několika úžasných zákroků brankáře Dušana Salfického, mohly si odvézt ještě mnohem větší příděl.

„My jsme schopni v obranné třetině vyvádět docela dost ptákovin. Teď jsme se obešli bez nich," culil se kapitán vítězného celku Michal Broš. Zato Pardubičtí těch kopanců předvedli vagon. Brankář Salfický se mohl klidně stavět na hlavu a stejně musel likvidovat samostatné nájezdy i několik přečíslení.
„Pojišťovákům" duel zoufale nevyšel. „Kvalita Sparty se projevila v tom nejzářivějším světle. Pohybem nás donutila k řadě chyb, i když na druhou stranu je potřeba uznat, že dost nevynucených hrubek jsme udělali sami," prohlásil pardubický trenér Mojmír Trličík.

„Nevzpomínám si, kdy bychom vyhráli takovým rozdílem," přemýšlel po zápase autor hattricku Petr Ton.
„Šancí jsme měli mraky, takhle se zápas občas vyvine," dodal ke středeční kanonádě pro sparťanský web Jaroslav Hlinka.
V pardubickém dresu se poprvé proháněl slovenský útočník Radoslav Tybor, jenž prožil pořádně náročný den.

Ve tři ráno vyjížděl z Trenčína, v Pardubicích absolvoval s novými spoluhráči předzápasový trénink a od druhé třetiny ho Mojmír Trličík poslal do akce. „Můj první dojem z něho je, že má dobré bruslení, rychlou střelu, dovede být hodně přímočarý a umí si poradit v situacích jeden na jednoho," všiml si pardubický kouč.
Jenže ani nová akvizice Východočechy nespasila.

Pro páteční domácí utkání se Zlínem se třiadvacetileté křídlo posune z pozice třináctého útočníka nahoru, pravděpodobně nastoupí s Noskem a Zohornou.
Moc dalších změn se ale očekávat nedá. „Zápas na Spartě se nepovedl v podstatě nikomu. Jenom na základě tohoto utkání sestavu měnit nebudeme. Dovedla být úspěšná třikrát po sobě, věříme, že bude znovu," prozradil Trličík.

Zlín v sezoně s Pardubicemi sice dvakrát prohrál, ale momentálně má úplně jiné starosti než Východočeši. Příjemnější…
Naposledy porazil vedoucí Plzeň a patří mu druhé místo.  Ve velké pohodě chytají oba brankáři Horčička a Sedláček, pravidelně bodují veteráni Čajánek, Leška nebo Balaštík, k nimž se přidávají mladíci Holík nebo Honejsek.

„Zlín má výbornou obranu a šikovné hráče na protiútoky. Základem musí být dobrá obrana i na naší straně," zdůrazňuje Trličík. Ví, že taková anarchie, jaká se konala ve středu v Praze, se už opakovat nesmí.