Po Tomáši Mojžíšovi včera pardubický klub potvrdil angažování Jiřího Hunkese, jenž přichází zatím na měsíční hostování. „Jirka je zkušený obránce, jeho příchodem reagujeme na úvod sezony, který není výsledkově povedený. Čekali jsme více bodů a my potřebujeme jednat. Chceme náš tým dostat nahoru a příchod zkušeného beka nám může v tomto úsilí pomoci,“ uvedl generální manažer Dušan Salfický.

Hokejová extraliga
Pardubice hostí nováčka z Jihlavy
(dnes 18.00, Tipsport arena)

Třiatřicetiletý obránce odehrál v české nejvyšší soutěži přes čtyři stovky zápasů, má zkušenosti z KHL. Poslední dvě sezony působil v německém klubu Schwenninger Wild Wings. „Každá soutěž má svoje specifika. Ta německá je kvalitní, hraje se tam rychlý hokej, i když u nás není tolik sledovaná. Špičkové týmy by hrály i v horních patrech naší extraligy,“ myslí si Hunkes, jenž odehrál i dvanáct zápasů za národní tým.

Nyní přichází do Pardubic s jasným cílem. „Měli bychom se především hokejově zvednout a udělat více bodů,“ prohlásil.

Oba noví obránci by se měli objevit na ledě již v dnešním utkání, na včerejším tréninku vytvořili společnou obrannou dvojici. Hunkes s Mojžíšem si spolu dříve zahráli za Lev Praha. „Uvidíme, jestli to pomůže. Je potřeba, abychom spolu komunikovali a pomohli si na ledě jako celá lajna,“ řekl Hunkes.

Ilustrační foto
Pardubice půjčí Dynamu dalších 15 milionů korun

Jeho staronový spoluhráč Mojžíš vyhlíží návrat na pardubický led, kde hokejově vyrůstal. „Jsem ochotný nechat tady všechno, abychom se posunuli výše. Každý z nás musí přidat svůj podíl práce,“ nabádá Tomáš Mojžíš.

První soupeř, na kterého oba v pardubickém dresu narazí, bude Dukla Jihlava. „Nováček má dobrého gólmana i obranu, gólů moc nedostávají. To samé musíme předvést my a být ještě o krok lepší,“ tvrdí pardubický trenér Miloš Holaň, který neplánuje nasadit více obránců do hry.
„Je omezený počet hráčů, které můžeme mít v sestavě. Zůstanou tři obrany, maximálně sedm obránců. Někdo momentálně vypadne,“ dodal kouč s tím, že od středy již trénují i hráči, kteří doléčili drobné šrámy.