Černá šňůra ho prý netrápila: „Loňská sezona je loňská sezona. Tohle v hlavě vůbec nemám, o podobných věcech přemýšlet nemůžete." Jeho trefa body neznamenala, „pojišťováci" prohráli 1:2.
A blížící se derby? Útočník ho příliš „nehrotí".

Zkusili jste nastoupit v prvních pěti minutách, ale pak se vám Zlín už pod žádný větší tlak dostat nepodařilo. Proč?
Když už se k nim dostanete, hrají takový systém, že puk ometou po hrazení a letí hned z pásma pryč. Snažíme se o dobrý nástup každý zápas, aby soupeřům rychle došlo, že sem se pro body nejezdí. Dnes se nám to bohužel moc nedařilo. Zlín má vždycky propracovanou obranu, s ním se hraje nějaký super hokej vždycky těžko. Je to hodně kvalitní soupeř.

Vy jste konečně přesekl černou sérii bez gólu. Je to úleva?
Byl to pátý zápas sezony, o žádné černé sérii bych nemluvil. Nejsem střelec, který bude dávat každý rok třicet gólů. Mám radost, že mi to tam spadlo, ale bohužel Zlín hned vyrovnal a pak stav otočil. Takže můj gól nic neřešil.

Jenže vy jste se naposledy trefil vloni 16. listopadu. Vážně teď necítíte žádnou úlevu?

Loňská sezona je loňská sezona. Tohle v hlavě vůbec nemám, o podobných věcech přemýšlet nemůžete. Minulý rok jsem šel také do hry po zranění, možná jsem návrat uspěchal, ruka ještě nebyla v pořádku. Teď už je a padlo mi to tam. Ale je úplně jedno, kdo góly dává.

Stejnou větu říkal po minulém zápase i Josef Marha. A když došlo na vás, povídal, že hrajete skvěle a brzy gól dáte. Příjemné, že vám věřil, ne?
Ale jo (usmívá se). Ten gól padl v našem oslabení, Zlín udělal chybu, trefil Pepu, on puk skvěle vybojoval mezi třemi hráči a posunul mi ho. Mě nechali samotného. V minulém zápase jsme také ujeli ve čtyřech a dával gól zase Pepa. Je vážně úplně jedno, kdo je na konci akce. Ale musíte makat v každém zápase.

V pátek vás čekají Vítkovice,  v neděli domácí derby s Hradcem. Už se těšíte?
Abych řekl pravdu, moc tohle nevnímám. Ať se na mě Pardubáci nezlobí, ale já tohle neberu jako nějaké velké derby. Celý hradecký tým je kromě Tvrdi (Michala Tvrdíka) stejně poskládaný z budějovických hráčů. A stejně, aby si Pardubice s Hradcem nadávaly a města si šla po krku… Přijde mi to zbytečné. Když jsme byli v dorostu a hrálo se s Hradcem, tak to bylo docela prestižní. Ale teď to osobně beru jako běžné extraligové utkání. Jiné to bude asi v tom, že přijde třeba plný dům a fanoušci budou chtít ukázat podporu. Já to fakt nějak moc neprožívám.

Pro vás je Mountfield stále spíš týmem z jihu Čech než rival na život a na smrt?
(usměje se) Asi tak. Tohle téma bych fakt nějak moc nehrotil.

Za Hradec nastoupí už i Jaroslav Kudrna, což je hráč, který na ledě dovede rozpoutat válku. Mohl by zápasy vyhecovat právě on?
Nevím, jak k tomu přistoupí. Ale je pravda, že třeba sérii play off, když nastupoval za Liberec, vyhrotit dokázal. Dovede pošťouchnout v pravý moment, takový hráč se v týmu vždycky hodí. Na druhou stranu hrát proti němu není nikdy moc super.  Myslím, že se musíme soustředit spíš na to, že nás vlastně čekají Budějovice.

Než jste se natrvalo prosadil do kádru Pardubic, několik zápasů jste odehrál právě v Hradci. Bude pro vás zajímavější listopadový zápas v jeho aréně?
Půjde jenom o ten zimák, hráči jsou tam úplně jiní. Kdyby to byl vyloženě Hradec a nastupovali by kluci, s nimiž jsem začínal, tak by to bylo zvláštní. Ale Jarda Roubík nebo Martin Koudelka v Hradci už stejně nebyli. Takže bych to asi stejně moc neprožíval.