Sparta - Hradec 5:1

Hvězda zápasu
Martin Růžička: Obrovský kontrast s minulou sezonou! V Brně byl jistý, nechytil jenom to, co musel ale zničil i několik tutovek. Zákrok zápasu? Skok proti Pivkovi, Růžička střelu do prázdné brány vyrazil ven.

Moment zápasu
POWER PLAY: Minutu před koncem třetí třetiny fauloval brněnský Žižka a Pardubice to zkusily v šesti. Trvaj ale držel zlikvidoval dvě rány Petra Sýkory od modré. Nakonec ale stejně kapituloval v čase 59:59, když za něj dotlačil puk Václav Benák.

Bitva gigantů jako řemen, tohle bylo tempo play off! Kometa už slavila výhru, ale vteřinu před koncem vyrovnal Václav Benák na 3:3. Nakonec mají Pardubice bod za porážku v prodloužení. „Myslím, že na první kolo to bylo hodně kvalitní utkání. Jsme rádi za ten bod, ale když už se nám podařilo vyrovnat, chtěli jsme i ten druhý," měl po utkání rozporuplné pocity pardubický kouč Zdeněk Venera.
Tady je několik základních poznatků prvního utkání sezony.

Zaprvé: Petr Sýkora je luxusní bombarďák, na něhož by si Pardubice měly nechat vystavit zbrojí průkaz.
Zadruhé: Robert Kousal k němu pasuje jako sedací část těla na hrnec.

Zatřetí: Rozklepaný Martin Růžička z minulé sezony je minulostí. Brankář Východočechů přiváděl Kometu k šílenství.
Pardubice šly ve 14. minutě do vedení. Pumelici Sýkory vyrazil brankář Jiří Trvaj jenom ke Kousalovi, který puk doklepl za čáru.
Kometa pak zkusila „pojišťováky" usmažit častou střelbou. Hlavně během druhé dvacetiminutovky byla převaha domácího celku drtivá.
Důkaz síly? 17 střel. Stačí?

Jenže brankář Martin Růžička vytahoval dlouho jeden senzační zákrok za druhým. Perfektně se přesunul proti samotnému Davidu Noskovi, tygřím skokem od levé tyče k pravé sebral jasný gól Liboru Pivkovi.
Nakonec ale přeci jen dvakrát ve druhé části kapituloval. Manko pak stáhl Petr Sýkora.
„Na začátku zápasu jsme se nějak nemohli dostat do tempa. Až ve druhé třetině jsme soupeře zamáčkli. Pouze díky Růžičkovi se ale šlo do kabin za stavu 2:2," vysekl poklonu pardubickému brankáři trenér Komety Vladimír Kýhos.

Po úniku Pivka a doklepnutí Hynka Zohorny z 52. minuty to vypadalo na výhru Komety.
Omyl! Z obrovského tlaku v poslední minutě vyrovnal pouhou vteřinu před koncem obránce Václav Benák – 3:3 a prodloužení. To nakonec rozhodl domácí Kempný.