Dlouho se zdálo, že i kdyby Pardubice odehrály proti Fribourgu třeba deset třetin, gól nedají. Prohrávaly 0:3 a všechno vypadalo jasně. Jenže od 56. minuty začal foukat červený uragán.
Tři góly v řadě a švýcarský sok zíral. „Když nebudeme makat dnes, tak nebudeme makat ani v únoru. O tom to je," prohlásil JOSEF MARHA (na snímku), který si připsal gól a asistenci. Pardubice nakonec po nájezdech prohrály 3:4 a do tabulky European Trophy si připsaly jeden bod.

Je ten bod nakonec zlatý?
Neřekl bych. Podle mě jsme hráli tak jako minule Bern proti nám. My měli spoustu šancí, ale Fribourg najednou 3:0 vedl. Je super, že jsme nic nezabalili a dokázali ještě v posledních pěti minutách vyrovnat. Zasloužili jsme si to.

Dlouho jste se střelecky trápili, drhly hlavně přesilovky, kterých měly Pardubice docela dost. Byl to hlavní problém?

To je ono. Bylo jich opravdu hodně, nemohlo nám to tam spadnout a přicházela trochu křeč. Bojovali jsme, ale nebyla tam lehkost.

V České Třebové dorazilo na hokej přes tisíc lidí. Malinký zimáček byl našvihaný až po střechu. Jak na vás atmosféra působila?

Věříte mi, že jsem byl i nervózní? Všechno jsem si musel vydřít, nebyla tam ode mě myšlenka.

Vy že jste byl nervozní?

Přesně tak. Byl jsem těžkopádný, ztrácel jsem puky, nelíbilo se mi to ode mě. Umění se nekonalo, jenom tvrdá práce (usmívá se).

Ale bilance gól a asistence zase tak špatná není, ne?
Když není lehkost, musíte dřít a ono to třeba přijde. Teď to tak bylo a týmu jsem pomohl. Jenom škoda, že mi nevyšel nájezd v rozstřelu, brankář mi střelu nějak vykopl nohou.

Vyhrát, to by byla pohádka. Mrzí nakonec porážka po nájezdech?

Někdy prohrát musíte. Když v přípravě jen vyhráváte, úplně dobré to také není.

Popravdě, věřil jste někdy kolem 55. minuty, že utkání můžete dotáhnout ještě k remíze?
No jasně, já už takových zápasů odehrál. Stačí jeden gól, nabudí vás to a už jedete. Nestane se to každý večer, ale občas ano. Pořád jsme do Fribourgu šli, šlapali jsme do nich.