Potřebují body, ale začátek nového roku se jim vůbec nepovedl. Pardubičtí hokejisté prohráli čtyři zápasy v řadě. Jejich dnešní soupeř z Plzně je na tom přesně naopak. Bilance Západočechů? Poslední čtyři zápasy = dvanáct bodů. Skončí dnes tyto série v utkání 38. kola Tipsport extraligy, v němž budou mít výhodu domácího prostředí hráči Pardubic?

Zatímco Plzeň poskočila na deváté místo a živí naději na play-off, Pardubice se krčí na třináctém místě. Domácí přesto mohou jít do zápasu alespoň s jedním pozitivním prvkem. V této sezoně Plzeň dvakrát zdolali, na západě Čech uspěli v samostatných nájezdech.

„Sice máme s Plzní dobrou bilanci, ale nám se v posledních zápasech nedaří. Musíme se soustředit na to, co bude. Je třeba se připravit tak, abychom zápas dobře zvládli," prohlásil po včerejším tréninku obránce Petr Čáslava.

Podle jednoho z nejzkušenějších hokejistů v kabině si všichni hráči uvědomují, v jaké situaci se Dynamo momentálně nachází. K žádnému speciálnímu proslovu v kabině v týdnu nedošlo. „V této sezoně už jsme jich měli tolik, že v současné době by to bylo asi zbytečné," uvedl Čáslava.

Tým se zaměřil především na práci na ledě. „Změnila se trochu náplň a tempo tréninků. Řešili jsme i určité systémové věci. Doufejme, že všichni k zápasu přistoupíme tak, jak máme," dodal Petr Čáslava, současně jeden z nových akcionářů hokejového klubu. Případné změny ovšem ještě před valnou hromadou nemohl komentovat.

V rámci předzápasového tréninku se hráči věnovali i přesilovkám. „Věříme, že by mohly rozhodnout v náš prospěch, proto jsme se na ně chystali," řekl asistent trenéra Michal Mikeska.

Nečekat, co předvede soupeř. S tím chtějí Pardubice do utkání vstoupit. „Nejdůležitější bude udržet tempo po celý zápas. Hlavně nebýt vyděšení a hrát na sto procent po celých šedesát minut. Pokud to zvládneme, teď myslím nasazení a systémové věci, tak se nemáme čeho bát," domnívá se Čáslava.

Hlavní zbraní Plzně je nejlepší střelec celé soutěže Dominik Kubalík. „Je to výborný hráč, ale nelze se soustředit jenom na něj," říká Čáslava.

„Snažíme se dát do kupy sami sebe. O Kubalíkovi víme, ale nic speciálního vyloženě na něj si nepřipravujeme," doplnil Mikeska.

Mimo hru jsou momentálně na straně Pardubic David Tomášek a Ctirad Ovčačík. Ve čtvrtek na tréninku chyběl ze zdravotních důvodů i Ladislav Havlík, jehož start je nejistý. Naopak zpět je Lukáš Nahodil, který nehrál ve Vítkovicích.