Když vyšel z kabiny, byli novináři těmi posledními, které chce vidět. V očích se mu leskly slzy. Lomcovalo s ním obrovské zklamání. Chtěl být spíš sám.
Přesto se MARTIN BARTEK (32) po vyřazení od Kladna zastavil a nechal nahlédnout do své duše. Byla hodně bolavá. „Co se mi odehrává v hlavě? Teď nic, prázdno."
Jeho Pardubice právě prohrály 0:1, Kladno je vyřadilo 3:2 na zápasy a nejlepší kanonýr „pojišťováků" dal v sérii jen jeden gól.
Mluvil tiše. Často těžko hledal slova. Tenhle neúspěch ho sebral…

Pardubice nastřílely v pěti zápasech pouhých 8 gólů. Vypadli jste s Kladnem kvůli mizerné produktivitě?
Dá se to tak říct. Někdy to tak ale zkrátka chodí. Snažíte se, ale čím víc chcete, tím padá méně gólů. V pátém utkání to bylo evidentní. Šlo o první trefu, já dal břevno a Kladno za pár minut gól. A série skončila, jak skončila.

Vy sám jste byl blízko ještě jednou. Dral jste se za dorážkou a rozhodčí najednou zapískal. Překvapil vás?
Docela dost. Radovi Somíkovi pak říkal: ´Díky bohu, že nepadl gól´. Tohle nepochopím, za prvé tam na mě byl faul a za druhé byla prázdná branka a puk tancoval po brankové čáře. Nevím, co se stalo.

Věřil jste do poslední vteřiny, že by se vám mohlo povést něco podobného jako v loňském čtvrtfinále s Vítkovicemi, kdy jste pár vteřin před koncem odvrátil vyřazení?

Jasně, každý věří. Kladno už pak ale na konci bránilo zuby, nehty. Vyhazovalo puky z obranné třetiny, našlo v sobě síly. My jsme se kromě nájezdu Pavla Brendla k ničemu kloudnému nedostali.

K dispozici jste měli několik přesilovek, tam byla šance…

Ano, jenže taky bylo vidět, že jsme už pod tlakem. Odskakovaly nám puky, bylo to špatné.

Pardubicím jste vystřílel play off, ale proti Kladnu se vám podařilo dát jediný gól do prázdné branky. Berete si vyřazení osobně?

Osobně bych si to bral, kdybych byl tenista a to nejsem. My jsme jeden tým. Ano, mám v něm nějakou roli, kterou jsem nesplnil, do branky mi to nepadalo. Svalovat ale všechno na jednoho člověka?

To ani nechci. Jenže zatímco hlavní kladenská hvězda Pavel Patera rozhodovala zápasy, vaše první pětka mlčela…

V tom máte pravdu, náš útok se neprosadil a je mi jasné, že to byl velký problém. Co jsem četl vyjádření Pavla Patery, tak přesně o to Kladnu šlo. Zaměřili se na nás. Ale vím, že to nemůže být naše omluva. Jenže bohužel (odmlčí se). Stalo se… Moc jsem chtěl vyhrát a tohle jsem cítil z celého našeho týmu.

Před pár týdny se zdálo, že vás do play off posune leda zázrak. Nakonec jste se tam prokousali. Jaký máte dojem z celé sezony?

Nechytili jsme začátek a nevyšel nám ani střed. Potom jsme už všechno jenom doháněli.

Nedošly pak po brutálním finiši na konci základní části psychické síly?

Ne, v tom to nebylo. Hlavně jsme nedali góly. Komu se v koncovce nedaří, nemá šanci vyhrát.

V Pardubicích vám končí smlouva. Jste už rozhodnutý, co bude dál?

Nejsem, momentálně na to nemám ani myšlenky. Rád bych měl ale jasno co nejdříve, malá jde do školy, tak to potřebuji co nejdříve vyřešit i kvůli rodině.

Měl byste chuť v Pardubicích zůstat?

K tomu se nechci teď vyjadřovat. Uvidíme, jak všechno dopadne a kde skončím.

Říká se, že byste mohl zamířit do Slovanu Bratislava. KHL by vás lákala?
Tam určitě nepůjdu, to jsou jenom fámy.