To byl fofr. Ještě ani nevstoupil do pardubické kabiny v Tipsport areně a už má dva vstřelené góly za Dynamo v kapse. Osmadvacetiletý obránce Marek Trončinský jel z Mladé Boleslavi rovnou do Liberce, kde poprvé v neděli nastoupil za Pardubice. Východočeskému klubu pomůže minimálně ve zbytku této sezony.

Hostování s možností prodloužení vzájemné spolupráce bylo stvrzeno během víkendu. „V Boleslavi jsem byl jako devátý bek, ani jsem neměl jet s týmem na zápas do Zlína. Najednou jsme začali řešit s agentem, že je zbytečné jen sedět v Boleslavi, kde vsadili na jiné hráče. Pak mi volal Dušan Salfický a s ním jsem se dohodl," popisoval Trončinský bleskovou akci pro klubový web Dynama.

„Než jsem vstoupil do kabiny, tak jsem se šel pozdravit s trenéry. Pár základních věcí k systému mi pan Holaň řekl, pak jsem šel do kabiny, na rozcvičku a hned do zápasu," doplnil.

K nečekanému zisku tří bodů na ledě extraligové lídra pak pomohly i jeho dva góly. V 16. minutě nejprve v přesilovce vyrovnal na 1:1. „Měl jsem být na modré čáře, ale nějak se tam puk odrazil a vystřelil jsem mezi nohy," řekl Trončinský, který v poslední minutě uzavřel na 3:6 trefou do prázdné branky Liberce.

Nemohl si přát lepší premiéru. „Doufal jsem, že urveme v Liberci nějaký bod, ale že vyhrajeme za tři body a já dám dva góly, to jsem určitě nečekal."

Trončinský se mohl opřít o důvěru trenérů, kteří ho zařadili do první obranné dvojice s Nicholasem Schausem. „Ale jsem rád, že jsem chodil i na oslabení. Snad ze sebe sloupnu tu nálepku, že nemůžu hrát dozadu," věří muž, jenž platí za ofenzivního beka, tedy podobně jako Schaus.

„Většinou jezdil dopředu Nick, jak jsem viděl, tak má asi o padesát procent lepší fyzičku než já. Asi budu trénovat s ním," smál se.

Marek Trončinský pochází z Ústí nad Labem, zahrál si za Kladno, Liberec či Třinec. V KHL nastupoval za Chanty Mansijsk a bratislavský Slovan. Za český národní tým odehrál patnáct zápasů.

„Hledali jsme zkušeného obránce, Marek splňuje naše požadavky. Slibujeme si od něj důraz a jistotu v defenzívě, dokáže podpořit i útok," uvedl k jeho příchodu generální manažer Dušan Salfický. Dnes budou veškerá další jednání českých klubů finišovat, uzavírá se totiž přestupní termín.