Že se právě odehrává hokejové finále snů? O tom nepochybujte!
Česká extraliga nepamatuje souboj o zlato, ve kterém by v úvodních dvou  střetnutích padlo dvacet gólů.
Bitva Pardubic s Brnem, která se v pátek přesouvá na Moravu za stavu 1:1, fanoušky baví. Zato trenérům prohlubuje na čele vrásky. „Ve finále se spíše spoléhá na obranu, takže taková přestřelka je opravdovou raritou,“ přikyvoval brněnský útočník Radek Dlouhý.
„My máme obrovskou rezervu v nasazení a agresivitě. V obou zápasech jsme jako celé mužstvo propadli,“ hudroval pardubický trenér Pavel Hynek.

Na druhé straně je pochopitelně radost. „Jeli jsme do Pardubic s tím, že chceme vyhrát jedno utkání, a to se nám podařilo,“ odfoukl si brněnský asistent Lubomír Oslizlo.

Hlavní problém „pojišťováků“? Ne, ani přes deset inkasovaných branek nejde o gólmana Růžičku. Kolem jeho klece je až příliš prostoru a Kometa ho s díky využívá. „Růža navíc  hodně čistých šancí pochytal,“ poznamenal Hynek.
Hráče nabádá, aby dnes a zítra přidali na důrazu: „Očekávám, že celé mužstvo podá lepší výkon a dvaadvacet lidí bude hrát s maximálním nasazením po celé ploše.“

Pardubická defenziva si také bude muset poradit s Tomášem Divíškem. Východočechy naposledy zlomil čtyřmi body.
Bývalý pardubický útočník je největší hvězdou celého play off. „Jeho přednost? Je velmi silný na puku. Jen si zkuste odstavit takhle silného chlapa,“ vyzdvihuje silnou stránku statného centra brněnský Dlouhý.

Pardubické opory ve finále zatím mlčí. Střelec Martin Bartek je bez gólu, Petr Koukal rozhodl v prvním utkání nájezdy, ale jinak se ani on  neprosadil. „V tomhle to nehledám. My i soupeř se zaměřujeme na top hráče. Víc prostoru tak mají jiní,“ naráží Pavel Hynek na fakt, že pravidelně bodují Zohorna s Rákosem a střeleckou formu chytil Radil.
Bude to však stačit i večer v Brně?