Východočeši sice v polovině utkání prohrávali 1:2, ale ještě ve druhé třetině otočili stav Lukáš Nahodil s Tomášem Kautem a v závěru pojistil výsledek při power play Západočechů do prázdné branky Petr Čáslava.

„Věděli jsme, že Karlovy Vary hrají nepříjemný hokej a v poslední době se jim i daří. Utkání rozhodly tři důležité okamžiky. Na začátku bylo důležité, že jsme přežili úvodní tlak Varů, potom jsme využili přesilovku pět na tři a třetí nejdůležitější a zlomový moment byl ten, že jsme dokázali odpovědět na vedoucí branku domácích. Do konce druhé třetiny jsme hráli nejlepší hokej a měli jsme tam těch branek vstřelit i více," uvedl asistent pardubického trenéra Miloš Říha ml.
Karlovy Vary nastoupily s pozměněným složením formací a v brance s Habalem, který nahradil zraněného Závorku.

„Stejně jako ve Zlíně rozhodla z našeho pohledu nedisciplinovanost. Měli jsme příliš mnoho vyloučených hráčů. Z toho pramenila první branka. My se velmi nadřeme na vstřelení gólu. Za stavu 2:1 jsme si chtěli pohlídat zbytek druhé třetiny, což se nepovedlo. Udělali jsme chybu ve středním pásmu, byť jsme se na tuto herní situaci ještě dopoledne připravovali. V závěru nemohu našim hráčům upřít snahu o vyrovnání. Bohužel se to nepodařilo, nedá se nic dělat, liga běží dál a je potřeba hledět dopředu," řekl karlovarský trenér Karel Mlejnek.

Karlovy Vary – Pardubice 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Fakta – branky a nahrávky: 16. Skuhravý (Kverka ml., D. Hruška), 30. R. Hruška (Deyl) – 11. P. Sýkora (Tybor, Benák), 32. Nahodil (Benák, Tybor), 36. Kaut (Mojžíš, Endál), 59. Čáslava.
Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda – Ondráček, Komárek. 

Vyloučení: 6:4.
Využití: 1:1.
Diváci: 3526.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák – D. Hruška, Skuhravý, Heizer – V. Tomeček, Balán, R. Pšurný – Koblasa, Kverka ml., Vachovec – Gorčík, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Kristan – Čáslava, Ščotka, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Mojžíš – P. Sýkora, T. Zohorna, Marcinko – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, M. Špaček, Semorád – Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a Říha ml.