Byl mnohem efektivnější než domácí celek.
Tygři byli připraveni nasadit vlastní život. Jeden příklad za všechny? Skok Petra Jelínka v úvodu zápasu do střely Petra Sýkory. Věděl, že tahle dělovka bude bolet. Ale stejně nastavil pumelici svoje tělo.
S bolavou grimasou pak přijímal na lavičce pochvalné poplácání od kouče Rostislava Čady.

Výsledek mohl ale vypadat klidně opačně. Náhradník v liberecké brance Marek Schwarz si dal neskutečný vlastní gól, Pardubice snížily na 2:3 a Schwarz vypadal, že mu veškerá sebedůvěra odešla do šatny a tam se zahrabala hodně hluboko do bágáže s výstrojí.
Jenže pak zhasla v aréně světla, on se uklidnil a zápas v pohodě dochytal.

Klíčovým momentem mohla být 27. minuta. Brankář Ján Lašák schytal v brankovišti ránu od domácího Jiřího Cetkovského. Odpověď? Ohnal se po něm vyrážečkou.
Rozhodčí libereckému gólmanovi vyměřili trest ve hře.

Lašák Bílé Tygry do té doby držel, Pardubice hodně trápil, působil nepřekonatelně.

Najednou musel za stavu 0:2 do kabiny a místo něj naskočil mezi tyče studený a nerozchytaný Marek Schwarz.
Rychle ho přivítal Petr Sýkora. Jeho dělovka ze 31. minuty při přesilovce 5 na 3 málem protrhla síť.

Liberec dostal zpátky do sedla nešikovný zákrok obránce Jana Ščotky, za vysokou hůl putoval na čtyři minuty na trestnou. Hosté pak rozpoutali peklo. Robert Kristan chytil dva jisté góly. Jan Výtisk s Tomášem Filippim napálili tyč a když se zdálo, že Východočeši oslabení přežijí, dokázal procpat Branislav Radivojevič přihrávku na Jakuba Valského, který Liberci vrátil dvougólové vedení.

Jenže pak přišla velká černá chvíle Marka Schwarze. Ve 44. minutě nahazoval Petr Čáslava přes celé hřiště, puk se odrazil od zadního mantinelu a zmatkující brankář si ho sám hodil do brány.
Za moment pak Schwarz vykouzlil další kiks za bránou, když obral svého beka o puk… Byl hodně nalomený.

Uklidnila ho ale nucená pauza. V Pardubicích zhasla řada světel a liberecký brankář dostal pár minut čas, aby se srovnal a zkoncentroval na konec zápasu.

„Pojišťováci" se vyrovnání nedočkaly, o body přišly díky nedůslednosti při bránění. Chyby v defenzivě byly za libereckým vedením 2:0 a domácí si je neodpustili v poslední části. Dva hodně zbytečné góly zajistily tři body pro Liberec.
Nejdřív v domácí síti skončilo nahození Petra Kolmanna, dvě minuty před koncem se hned po buly prosadil Martin Bartek a pečetil výhru hostí 5:2.


HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 31. P. Sýkora (Píša, T. Zohorna), 44. Čáslava – 10. Filippi (Valský), 11. Valský (Filippi, Radivojevič), 37. Valský (Radivojevič, Výtisk), 48. Kolmann (Bartek, P. Jelínek), 58. Bartek (Filippi).
Rozhodčí: Šindler, Horák – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 6:5, navíc Marcinko 10 min. – Lašák do konce utkání (trest ve hře).
Využití: 1:2.
Diváci: 8852.
Sestavy:
Pardubice: Kristan – Píša, Čáslava, Havlík, Benák, Gregorc, Korím, Ščotka – P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Marcinko, Starý – Voženílek, Kaut, Semorád – od 39. navíc Půhoný. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Liberec: Lašák (27. Schwarz) – Výtisk, Šimek, Voráček, Ulrych, Derner, Kolmann – Bakoš, Vampola, Radivojevič – Valský, Filippi, Bulík – Bartek, P. Jelínek, J. Vlach – Kica, T. Urban, Krenželok. Trenéři: Čada a M. Černý.