Přichází víkend, který může ukončit všechno špatné. Stačí dvakrát vyhrát a v Pardubicích by mohlo být zase veseleji.

Kde je háček? Že tým Mojmíra Trličíka nečekají žádní odevzdaní nazdárci. V pátek se představí na půdě druhé Komety Brno. V neděli dorazí Sparta, která se odlepila z posledního místa a třikrát z posledních čtyř zápasů vyhrála.

Nový pardubický kouč je na nejbližší dvojzápas evidentně nažhaven: „Chceme, aby byl úspěšný. Každý soupeř je k poražení. Je nemyslitelné jít do zápasu s tím, že nemáme šanci na vítězství. Zúčastnit se můžete Bostonského maratonu. Profesionální sportovec chce vyhrát pokaždé."

Nejbližší výzva zní: vykrást Brno, vzít si tři body a odkráčet středem! Hráči mají na Kajot arénu jenom ty nejlepší vzpomínky.

Na jaře se tady mazlili s velkým pohárem pro mistra extraligy. Vědí, jak sladce chutná vítězství v modrém království.
A že tam letos uspěla jenom Slavia? Když něco šlo jednou, půjde to znovu.

Navíc i Kometa má svoje potíže.  Pardubicím scházejí body, Brnu hokejisté. Na marodce zůstává i největší hvězda Jakub Svoboda.
Nejproduktivnější brněnský útočník se zranil v Plzni a od minulého pátku stále není fit. Jak vypadá trápení trenéra Zdeňka Venery v číslech? Chybí mu sedm hráčů: „Už mi to vychází, že je lepší netrénovat nebo nehrát, vážně nevím. Snad to bude v pátek o něco lepší," prohlásil hořce po včerejším tréninku.

„Pojišťováci" v úterý nehráli a celý týden se věnovali mazání nedostatků. „Pracovali jsme hlavně na zakončení a prosazení se v soubojích jeden na jednoho. Samozřejmostí bylo bruslení a kondice, po náročném programu k tomu byla vhodná příležitost," prozradil Trličík. S přístupem hráčů byl spokojený: „Čas jsme využili, abychom někam pokročili. Mám z toho pocit, že se nám daří tým někam posunout."
Navíc ho potěšila zpráva, že se uzdravil Aleš Hemský. Ďábelské duo s Davidem Krejčím bude pohromadě. „V pořádku je i Robert Kousal, který měl potíže po posledním utkání. Je připraven na sto procent," prohlásil pardubický trenér.

V Brně už letos jednou hrál s Vítkovicemi. Jeho bývalý tým prohrál 1:2 a 14 vteřin před koncem ho „zařízl" Jakub Svoboda. Teď by Trličík potřeboval jiný scénář.