Podobný model jako loni. I nyní dostanou vybraní hokejisté příležitost, aby se ucházeli o místo v kádru extraligového Dynama. V rámci zkoušky se úvodních tréninků pardubického týmu na ledě zúčastní čtveřice hráčů.

„Nebude to tak velký try out jako před rokem. Chci tým stabilizovat, ale nikdy nevíte, kdo se objeví a překvapí. Chceme tím vytvořit tlak na současné hráče. Přijdou kluci, které jsme skautovali, chceme si je otestovat. Je možné, že u nás zůstanou, nebo mohou začít někde jinde,“ řekl Dušan Salfický, předseda představenstva a generální manažer Pardubic.

Jedním ze zmíněných hokejistů je francouzský obránce Hugo Gallet. Jedenadvacetiletý zadák vyrůstal ve Francii, pak sbíral zkušenosti v zámořských soutěžích a v juniorce finského TPS Turku.

Gallet si zahrál na posledním mistrovství světa, kde byli jeho spoluhráči v týmu Francie i pardubičtí útočníci Sacha Treille a Jordann Perret. Právě s druhým jmenovaným nyní přicestoval do Pardubic.

Daniil Miromanov.
Hokejové Dynamo posílil obránce Miromanov

Dalšími adepty v rámci try outu jsou hráči do ofenzivních řad. Zkušenosti z mezinárodní scény má i slovenský forvard Dalibor Bortňák, který již v české extralize dříve oblékal dres Liberce. V minulém ročníku pomohl Bánské Bystrici k zisku mistrovského titulu.

K Pardubicím se připojil i dvacetiletý útočník Tomáš Vracovský, jenž je odchovancem Plzně, se kterou vyhrál juniorskou extraligu.

Téměř dvoumetrový Matouš Kratochvíl pak působil v minulé sezoně v Přerově, v nejvyšší soutěži již odehrál 13 zápasů za Zlín.

Naopak nakonec nedorazí slovinský bek Jurij Repe, který naposledy hájil barvy Kladna. „Těsně před začátkem try outu nám oznámil, že dá přednost jiné zahraniční nabídce,“ uvedl Salfický k hráči, kterého oslovila nabídka dánského Herningu.

Již v tomto týdnu zamíří první hokejisté na ledovou plochu, představí se především mladší hráči. Příští týden už Dynamo zahájí přípravu na ledě v kompletním složení. První oficiální trénink týmu před novou sezonu se uskuteční v pondělí 23. července.

Obránce hokejových Pardubic Petr Čáslava.
Sezonu v Dynamu začne i Budík, Kaut podepsal smlouvu s Coloradem