Teď je podle všeho klub na prodej. Vlastník majoritního podílu Roman Šmidberský podle informací deníku Sport již začal jednat s možnými zájemci, mezi kterými je i Petr Hemský, někdejší sportovní manažer klubu a otec českého reprezentanta Aleše Hemského. Předkupní právo na Šmidberského podíl však má město Pardubice, které je také akcionářem klubu, a není vyloučeno, že jej využije.

Úspěšný podnikatel je majoritním vlastníkem klubu od roku 2008. Dynamu se však v posledních sezonách příliš nedaří, fanoušci Šmidberského často kritizují a zřejmě i proto není vyloučeno, že dosavadní majitel své hokejové aktivity ukončí. Naznačil to i v nedávném rozhovoru pro časopis Forbes.

„Setkávám se s různými neerudovanými útoky a bohužel je do hokejového dění vtahována i má rodina, což je pro mě nepřípustná hranice. Kladu si tak otázku, zdali za takovéto situace vůbec pokračovat jako majoritní vlastník," uvedl Šmidberský, který vlastní 51,8 procenta akcií klubu.

S ohledem na jednání s možnými zájemci to vypadá, že svůj podíl chce opravdu prodat. Předkupní právo má město, jehož zástupci podle deníku Sport zvažují, že jej využijí. Získali by totiž možnost ovlivnit výběr dalšího vlastníka. Aktuálně Pardubice, které v minulosti klub majoritně ovládaly, drží 34,8 procenta.

Bez ohledu na to Petr Hemský se společníky oficiálně deklaroval zájem vstoupit do Dynama. „Majitel Roman Šmidberský nám nabídl odkup klubu. Není to jednoduchá záležitost k řešení na několik dnů. Zájemců je víc, celé je to v běhu. Co se mě týká, pardubickému hokeji chceme rozhodně pomoci," uvedl Hemský.

Někdejší trenér a sportovní manažer klubu je přesvědčený, že ví, jak Pardubice vrátit zpět mezi elitní týmy extraligy. „Stoprocentně je zapotřebí najít cestu k větší spolupráci s městem a hokejovým svazem. Klíčové je dát dohromady mládež, najít daleko víc trenérů, kteří by znovu vychovávali hokejisty, jako byli Buchtele, Radil, Zohorna a podobně. V lepším případě hráči jako Hejduk nebo Hemský," dodal.