Úvodním kolem byla včera rozehrána skupina o11.až 14.místo vextralize. Hokejisté Pardubic do play out vstoupili vítězně. ZČEZ Areny odjel bez bodů Zlín. Rozhodl otom především skvělý nástup Moelleru do úvodní a druhé třetiny, kdy se vobou případech Šejbovi svěřenci odpoutali od remízovéhostavu.

Raketový nástup

Bylo znát, že již prakticky onic nejde. Hrál se hokej bez jakýchkoliv zábran. Především pak byla kvidění oboustranně ofenzivně laděná hra, kterou okořenilo iněkolik drobných potyček.

Hlavně konflikt pardubického snajpra Sýkory se „Valachem“ Balánem způsobil poprask udomácích fandů. Ti naopak přesvědčili, že jsou jedni znejlepších vextralize, neboť si jich našlo cestu na téměř „bezvýznamný“ hokej do ČEZ Areny skoro čtyři a půl tisíce.

Úvod obstaral raketový nástup Šejbova souboru. Po minutě hry rozebrala druhá formace Moelleru zlínskou obranu a nekrytý Koma již měl snadnou úlohu. Krátce poté mohl domácí tým odskočit, ale nestalo se tak. Naopak kontrolovali Zlínští, když se trefil po zámku domácí pětice Mokrejš.

Druhá část začala podle scénáře té první. Moeller se prosadil Blažkem. Jenže dále se již duel vyvíjel podle pardubických not. Před druhým odchodem do šaten se ještě trefil ve skvělé pohodě hrající Cetkovský. Šejbova družina skórovala ještě jednou, když se trefil do černého ikanonýr Sýkora.

„Utkání bylo uvolněné, hráči necítili tíhu nějaké zodpovědnosti. Stále se však oněco hraje a rozhodují hlavně góly, které my jsme dali,“ řekl domácí kormidelník JiříŠejba.

Trenér Zlína Rostislav Vlach viděl otevřené utkání: „Moc se nebránilo. Ikdyž ze začátku to bylo vyrovnané, tak Pardubice byly lepší vkoncovce.“

Třetiny: 1:1, 2:0, 1:0

muž zápasu: Tomáš Blažek

Sestavy:

Lašák– Snopek, Nikolov, Koma, Havíř, Linhart, Šeda– Sýkora, Koukal, Klejna– Tvrdík, Blažek, Ondřej– Cetkovský, Bláha, Somík. Trenér:Šejba.

Biegl– Galvas, Hamrlík, Lučka, Nosek, Ďurák, Hlavačka, Klouček, Vosátko– Balaštík, Leška, Rachůnek– Okál, Mokrejš, Záhorovský– M. Pšurný, Balán, R. Pšurný– Kubiš, Brunec, F. Čech. Trenér:Vlach.

Branky: 2.Koma (Blažek), 22.Blažek (Ondřej), 36.Cetkovský (Somík), 47.Sýkora (Klejna)– 13.Mokrejš (Záhorovský).

Rozhodčí: Jeřábek– Hejduk, Křivský

Vyloučení: 6:8, navíc Balán (Zlín) 10min. OT

Využití: Bez využití

Diváci:4420