Podle statistik by to měla být v pátek jednoznačná záležitost. V ČEZ Areně se totiž střetnou nejlepší tým extraligy na domácím ledě a naopak nejhorší mužstvo při zápasech na cizích stadionech. Neboli Pardubice versus Kladno.

„Možná to tak statisticky vypadá, ale s tímhle nejde vůbec kalkulovat. My to absolutně nebereme v úvahu. Každý zápas je jiný,“ uvedl pardubický lodivod Václav Sýkora. Kladnu půjde na východě Čech o hodně. Tým s hvězdami Paterou, Procházkou a Kopřivou se nachází přesně na hraně postupu do předkola play off, ale na záda jim dýchá s jednobodovým odstupem Třinec. „Soupeř hraje o bytí a nebytí. Nesmíme si myslet, že to půjde samo. Přijíždí k nám další silný celek. Podle toho musíme k zápasu přistoupit,“ upozorňuje kouč.

Pardubice v neděli výhrou ve Znojmě přerušily třízápasový úsek bez vítězství. Nyní chtějí naplno bodovat také v domácím prostředí. „Po dvou porážkách v prodloužení chceme vyhrát a navázat na bodový zisk ve Znojmě,“ přitakává Sýkora. „Všechna mužstva mají o co hrát. Prostor pro nápravu nějakých klopýtnutí se rapidně zmenšuje každým zápasem. Toho jsme si vědomi.“ Moeller se nyní soustředí podle trenérových slov na udržení postavení v elitní šestici. Na sedmou Plzeň má náskok jedenácti bodů. Do konce základní části zbývá přitom devět zápasů „Nekalkuluju s tím, kolik bodů by nám stačilo k vyhnutí se předkolu. Musíme dělat to, co doposud. Soustředit se na každé utkání a sbírat co nejvíce bodů,“ uvedl Václav Sýkora. Tomu dnes bude chybět útočník Tvrdík, naopak se vrací Blažek.

Utkání je také soubojem útočníků, kterým se začalo střelecky dařit. Pardubický forvard Jiří Cetkovský rozhodl v minulém kole dvěma góly o výhře Moelleru ve Znojmě, kladenský vytříbený technik Tomáš Horna dokonce hattrickem srazil Mladou Boleslav.