Náročný sváteční program zatím hokejistům Dynama svědčí. V pondělí dva body se Zlínem a ve středu tříbodové vítězství v Chomutově. Hokejový rok 2016 v podání Pardubic uzavře dnešní bitva s Kometou Brno, aktuálně třetím celkem extraligové tabulky.

Zdá se, že hráči Pardubic ctí nové pravidlo. Alespoň podle posledních osmi zápasů. Když hrálo Dynamo doma, po první třetině vždy prohrávalo. A na ledě soupeřů? Pravý opak. Po dvaceti minutách Pardubice vedly, v Olomouci dokonce o čtyři góly.
Vstup do zápasu vyšel Dynamu i v Chomutově. „Odehráli jsme jednu z nejlepších prvních třetin, byli jsme velice aktivní, na což jsme navázali i ve druhém dějství," prohlásil Pavel Rohlík, generální manažer a hlavní trenér.

„Naším cílem bylo na ně vletět, chtěli jsme navázat na druhou a třetí třetinu domácího utkání se Zlínem. Podařilo se nám získat tříbrankový náskok," dodal pardubický útočník Lukáš Nahodil, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.
V úvodním dějství asistoval u gólu Tomáše Klimenty, když vracel puk zpoza branky. „Původně jsem chtěl střílet o brankářova záda, ale netrefil jsem ho. Tomáš byl ale výborně postavený a poslal puk do sítě," popisoval Nahodil.

Ve druhé třetině se pak osmadvacetiletý útočník dostal do dalších šancí. Ve 29. minutě byl v úniku faulován, ale následné trestné střílení neproměnil. Až za další dvě minuty brankáře Krále překonal.

„Honzu Starého jsem si postavil na buly, samozřejmě jsem ho nevyhrál, ale podařilo se mi puk vyšťouchnout. Počkal jsem si, co udělá brankář, a potom zasunul puk do brány."

I když se v posledním dějství snažili Piráti s výsledkem něco udělat, dokázali pouze snížit na 1:3. „Když už jsme se dostali pod tlak, tak nás podržel brankář Růžička," doplnil Pavel Rohlík.

CÍL: ZOPAKOVAT STŘEDU

Již dnes je tu další zápas. V 18 hodin bude v Tipsport areně vhozeno úvodní buly zápasu Pardubic proti Brnu. Když se oba celky potkaly naposledy, zrodilo se velké překvapení. Dynamo zdolalo tehdejšího lídra 3:2.

Od té doby Kometa několikrát klopýtla a o první příčku přišla. V posledních třinácti duelech vyhrála jen pětkrát. Ve středu zvládla bitvu o třetí místo, když přehrála Litvínov 2:1.

K výhře Brnu pomohl jistým výkonem jedenadvacetiletý brankář Pavel Jekel, jenž chytal v extralize poprvé od začátku utkání.

Pardubičtí na včerejším tréninku ještě vstřebávali těžký zápas v Chomutově. „Páteční poradu věnujeme důkladné přípravě na zápas s Kometou Brno. Chceme navázat na povedený výkon v Chomutově a na rozdíl od posledních domácích utkání, která se nám nepovedla, chceme hrát dobrý hokej. To se nám dařilo i v obou vzájemných zápasech s Brnem," připomněl Rohlík výhru v Brně a první zápas, který Kometa urvala až v prodloužení.

Středeční duel nedohrál kapitán Tomáš Rolinek, včera chyběl na tréninku a není tak jisté, zda mu zdravotní stav umožní nastoupit proti Kometě.

„Máme ze soupeře respekt, ale nebojíme se ho. Chceme si do zápasu přenést týmovou zodpovědnost, která nás dovedla k úspěchu v Chomutově. Půjdeme do toho naplno," dodal generální manažer a hlavní trenér Pardubic.

Poslední zápas roku 2016 v Pardubicích poutá zvýšenou pozornost. Pořadatelé očekávají druhou nejvyšší návštěvu této sezony. Kdo vstoupí do nového roku v lepší náladě?

Hráči v roli trenérů a autogramiáda. Dynamo uspořádalo Vánoční den
Tradiční akci pro fanoušky na konci roku, kterou je Vánoční hokejový den, včera uspořádal pardubický klub. Celý program zahájil trénink A týmu po vítězném utkání v Chomutově. To, co se zrovna odehrávalo na ledě, okomentoval divákům asistent trenéra Michal Mikeska. Trénink zakončily série samostatných nájezdů „Jsme rádi, že se přišlo podívat tolik fanoušků, jejich podpory si vážíme. Vánoční den nám program nenarušil, naopak se mohli hráči i třeba trochu odreagovat," uvedl generální manažer Pavel Rohlík.
Návštěvníci mohli vyrazit na prohlídku Tipsport areny (VIP prostory či režie), velký zájem v poledne panoval o prohlídku kabiny A týmu a taky o autogramiádu vybraných pardubických hráčů. Nejmenší účastníci Vánočního hokejového dne se těšili na ledovou plochu, kde si zatrénovali i pod dohledem Petra Čáslavy (na snímku), Davida Tomáška, Ctirada Ovčačíka a Michala Bárty. Na jednotlivých stanovištích si vyzkoušeli i střelbu na brankáře mládežnických týmů.