Výhra nad Spartou? Pardubice čekaly dost dlouho, celkem deset zápasů. Naposledy konkurenta z Prahy zdolaly v lednu 2015.
„Hráči si dokázali, že když plní pokyny, makají na 110 procent a padají po držkách, tak se dá porazit i tak silný tým, jakým Sparta je,“ uvedl hlavní trenér Miloš Holaň.

„Tuhle výhru jsme opravdu potřebovali. Vnímáme tlak, který se na nás valí, ale tímhle vítězstvím nic nekončí. My musíme bodovat dál,“ prohlásil zase obránce Marek Trončinský.

Kompaktní týmový výkon, který podpořil brankář Milan Klouček. To byl klíč k úspěchu. Mladého gólmana trenéři vytáhli z prvoligových Litoměřic, za které ve středečním prvoligovém utkání chytal Tomáš Král. Klouček se připravuje s Pardubicemi, na včerejším tréninku chytal ve společnosti dalších brankářů Ondřeje Kacetla a Martina Růžičky.

Jejich spoluhráči se chystali na pátečního soupeře. „Olomouc hraje urputný hokej, jsme na něj připraveni, věnovali jsme její hře porady i tréninky. Na nich cvičíme věci, které chceme, aby se objevily v naší hře. Olomouc nedostává příliš branek, ale my chceme potvrdit body ze Sparty,“ prohlásil trenér Holaň.

Hanáci, které vede Zdeněk Venera, i v minulé sezoně ukázali, jakým jsou nepříjemným soupeřem. Dvakrát si z Pardubic odvezly body. I v této sezoně patří k jejich oporám slovenský brankář Branislav Konrád, jenž již dvakrát udržel čisté konto.

„Doma je doma. Musíme dát jasný signál všem týmům, že z Pardubic se body vozit nebudou,“ doplnil pardubický lodivod.
Utkání 10. kola hokejové extraligy začíná v Tipsport areně od 18 hodin, v neděli bude hrát Dynamo v Litvínově.