Návrat malého šéfa obdařeného velkým hokejovým umem se blíží! Pardubice nejsou daleko od dohody s Tomášem Rolinkem.

Ve Spartě mu po sportovní stránce nic nechybělo, na hřišti válel, tým měl ambice, on dělal kapitána, trenér Josef Jandač mu hodně věřil. „Z tohoto pohledu nemám důvod ve Spartě nepokračovat, řešil jsem nabídku na prodloužení smlouvy, která mi vyhovovala," uvedl pro sparťanský web.

Jenže po dvou letech v Praze mu scházela rodina: „S ohledem na ni jsem se rozhodl angažmá ve Spartě ukončit, je u mě na prvním místě. Chci být častěji s manželkou a svými třemi dětmi," dodal.
O jeho plánech se vědělo.

Takže začala mela. V Česku snad neexistuje klub, co by pětatřicetiletého bojovníka nechtěl v kádru.

Kromě Pardubic o něj stály hlavně Hradec Králové a brněnská Kometa. Ve hře nakonec zůstaly jenom Pardubice.

Podle zpráv Deníku by měl pardubický hokejový klub v blízké době oznámit, že se Tomáš Rolinek vrací. „Intenzivně jednáme a doufám, že se blížíme k nějaké dohodě. V nejbližších dnech by mělo být jasno," říká sportovní manažer Dušan Salfický. „Jde o skvělého hokejistu, plus má k městu i ke klubu vztah, to je ten jazýček na vahách, proč o něj tak usilujeme," doplnil Salfický.

Navíc potvrdil, že má i velký zájem o Jana Bulise. U něj je situace podobná jako u Rolinka. Posledních osm let hrál v Rusku a teď by rád viděl vyrůstat svoje děti. „Případná dohoda s Tomášem Rolinkem by na jednání s Honzou Bulisem neměla žádný vliv, pokračovala by," vypálil pardubický sportovní manažer.

Jak ale Bulis prozradil ve středečním rozhovoru pro Deník, váhá, zda vůbec bude hrát hokej.

„Jestli by nám takový hráč pomohl? Nemusíme se o tom vůbec bavit. Hodně o něj stojíme a teď je všechno jenom o jeho chuti pokračovat dál v kariéře. Zatím jsme se vůbec nebavili o podmínkách, ale jestli řekne, že má zájem dál hokej hrát, tak si sedneme ke stolu a budeme jednat," popisuje Salfický situaci kolem sedmatřicetiletého pracanta s téměř šesti stovkami startů v NHL. Měl by se vyjádřit po dovolené, jestli brusle poletí do kouta, nebo si ještě zahraje jednu sezonu. Bulisův syn by tátu rád viděl hrát doma, tenhle fakt Pardubicím může hodně pomoci. „Věřím, že až se vrátí, uslyším od Honzy, že chce hrát hokej dál. Pořád je to ještě mladý kluk na to, aby končil," usmál se Salfický.

Všechny posily by měl klub představit oficiálně až v květnu.

Podle zdrojů Deníku se v Pardubicích objeví v příští sezoně ještě dva obránci, co v minulé sezoně hráli slovenskou extraligu.

Jedním je defenzivní zadák Michal Šeda, dvaatřicetiletý odchovanec, který posledních 5 a půl sezony nastupoval za Košice.

Druhým by měl být pětadvacetiletý urostlý chasník Tomáš Bokroš, syn slovenského trenéra Ernesta Bokroše, jenž v minulé sezoně oblékal dres Trenčína.