Necelých sedm a půl tisíce fanoušků. Podprůměrná návštěva, která by nebyla důstojná ani pro „tuctové" utkání s Karlovými Vary uprostřed základní části. Teď tahle návštěva-nenávštěva dorazila na boj o všechno. Trochu paradox pro hokejové město, ovšem není potřeba v tom hledat senzaci.

Skvělá atmosféra

Navíc to vůbec nemění nic na tom, že ti, kdo do ČEZ Areny dorazili, utvořili parádní atmosféru! A právě fandové mají lví podíl na tom, že se Pardubicím podařilo sérii s Kladnem vyrovnat. Na parafrázi písně „Řekni, kde ty kytky jsou" od Marty Kubišové či Judity Čeřovské se tak dá odpovědět jediné: nestalo se nic a fandové ani nezmizeli, ani se k týmu neodvrátili zády!

„Smůla je v tom, že na prodej vstupenek na úterní utkání bylo málo času. Přesto už po pondělním zápase lidé z pokladen skoupili stovky lístků. Určitě to ale nebereme tak, že by se od nás fandové odvrátili. Situace se prostě časově vyvinula nepříznivě, to se při těchto utkáních občas stává," řekl našemu Deníku mluvčí HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Jan Hrabal. Podle něj jsou lidé v Pardubicích zvyklí kupovat si vstupenky s předstihem, což nyní nemohli.

„Pokud bychom se z Kladna vrátili s vyrovnaným stavem série a bylo by tedy jasné, že se v Pardubicích odehrají určitě dvě utkání, myslíme si, že by bylo vyprodáno. Lidé by na nákup měli čas a navíc by rovnou mohli brát oba lístky," myslí si Jan Hrabal, podle kterého však i nevyprodaná aréna udělala neuvěřitelnou atmosféru. „Vážíme si všech, kteří přišli, prostředí bylo fantastické," řekl Jan Hrabal za celý tým.

Pardubičtí fandové se dnes ve velkém opět chystají do Kladna s pevným odhodláním, že přivezou kýžený postup.  Autobus odjíždí ve 13.30 hodin od přístaviště lodi Arnošt u ČEZ Areny.

Vítězí, kdo věří!

Zřejmě právě i kvůli časové tísni se na stránkách pardubického fanklubu již objevila rezervace výjezdu a vstupenek na 1. a 2. čtvrtfinále play-off ve Zlíně! Platba rezervací by pak, pochopitelně za předpokladu vítězství, probíhala ihned po skončení rozhodujícího zápasu u předních dveří autobusu fanklubu na Kladně. Vítězí, kdo věří!