Pardubice na něj v úvodním čtvrtfinálovém zápase zkrátka neměly, to byl fakt. Porážku 0:4 schytaly naprosto zaslouženě.

„Začali jsme neuvěřitelně bez nasazení, bez taktiky, kterou jsme si určili. Vždyť domácí měli hned v první střídání tři gólové šance. Od druhé třetiny jsme trochu v nasazení přidali, ale proti takovému soupeři se tolika chyb dopouštět nemůžeme," kroutil hlavou pardubický trenér Miloš Říha starší.

Skóre načaly dvě domácí mladé defenzivní hvězdy Pavelka s Pavlíkem, pak se v přesilovce trefil střelec Lukeš a čtvrtý gól byl připsán Jánskému, když si pardubický Michael Špaček nešťastně vrazil puk do branky sám.

„Naše chuť do hokeje byla obrovská, pomohli nám i fanoušci, kteří nám vytvořili neskutečnou kulisu," rozplýval se litvínovský brankář Pavel Francouz. Hned v prvním zápase play off vychytal nulu, ale ani tak moc se nenadřel, Pardubice před ním nedokázaly rozpoutat chaos. Žádná rušná magistrála, kterou se bojíte přejít i na zelenou, ale spíš taková vesnická pěšinka, kde třikrát za den projede traktor.

„Nám o ten gól hodně šlo, nabádali jsme hráče, aby do toho pořádně šli, ale plnili to jen mladí ve čtvrté pětce," vykládal Miloš Říha starší po zápase.

„Úplně dokonalé to za naší strany ale rozhodně ještě nebylo, máme ještě na čem pracovat, ale chtěl bych vyzdvihnout brankáře na obou stranách, chytali skvěle," chválil domácí kouč Radim Rulík i pardubického Karla Vejmelku, který musel čelit 48 ranám.

Východočeši se dostali do žluté jámy a nevěděli, jak se z ní vyhrabat ven.

„Klukům jsem vysvětloval, že se tady musí cítit přeci naprosto geniálně. Mě tohle jako hráče rajcovalo úplně neskutečně. Máte proti sobě plný stadion, skvělé fanoušky, to je neuvěřitelné, člověka má tohle nastartovat, ne utlumit. V prvním zápase nás to utlumilo neskutečně," nechápal Říha starší po dnešním rozbruslení.

„Ale my si to tady ještě užijeme," usmál se na závěr.

Druhý zápas série startuje v Litvínově od 17.30.