Porážka Pardubic 0:5 od Mladé Boleslavi zní děsivě. Ale dlouho to na kanonádu nevypadalo. Do 50. minuty svítil na kostce stav 0:1. Po dvou slepených gólech se Dynamo pustilo do většího rizika, proto takový rozdíl.

Pardubice se ovšem ani nepřiblížily vysoké laťce, kterou nasadily v zápasech v Brně a s Hradcem. „Čeká nás ještě dlouhá cesta," procedil jen trenér Peter Draisaitl na tiskové konferenci.
Proč jeho soubor s Mladou Boleslaví padl a proč najednou přestal být směrem dopředu nebezpečný? Nabízíme tři hlavní důvody.

1. PŘESILOVKY

Bylo to jasně vidět, trenéři Mladé Boleslavi Jelínek a Výborný nadrtili pardubické přesilovky a pak svým hráčům předali přesné pokyny, jak na ně. „Věděli jsme, že soupeř má kvalitní hru v početní výhodě. Ubránili jsme ho a to byl jeden z klíčů k naší výhře," přiznal Marian Jelínek. Ano, Dynamo soka klidně dvě minuty motalo ve třetině, ale bez střelby. Boleslav nechávala Pardubice honit puky po mantinelech, ale volného prostor pro střelbu moc nedávala. Navíc Jakub Klepiš si skvěle všímal Petra Sýkory, většinou ho svým pohybem při oslabení nepustil do hry.

2. TOMÁŠEK
V 19 letech je David Tomášek pro Pardubice rozdílovým hráčem. Nehrál a najednou třetí útok nebyl směrem dopředu prakticky vůbec nebezpečný. Jeho ofenzivní nadstavba a drzost hodně scházely. „Má zlomený nos z derby," suše konstatoval trenér Peter Draisaitl. Mladého centra sejmul uprostřed hřiště s rukama nahoře Jiří Vašíček. Rozhodčím faul utekl…

3. RŮŽIČKŮV SLIB
David Rittich se v mladoboleslavské brance zase tak moc nepředřel, když už nějaký puk vyrazil, spoluhráči ho odpálili pryč. Ale měl jednu speciální motivaci: „Růža mi slíbil, že když vychytám nulu, dostanu od něj jeden hamburger zdarma, tak snad to dodrží," smál se po zápase. Odchovanec Dynama Martin Růžička se postupně dostává do formy po zranění, které utrpěl na začátku sezony a kromě hokejové kariéry provozuje i restauraci v Pardubicích. „U nás Na Cibulce pro něj určitě něco vymyslíme, jídlo si za dnešek zaslouží," odpověděl se smíchem parťákovi.