Po jednom ze soubojů poblíž střídaček zůstal útočník Dynama na ledě, rozhodčí signalizoval jeho vyloučení. Prásk! Rolinek se napřáhl, praštil hokejkou o led, pak ji zahodil na druhou stranu hřiště a zamířil do kabiny. K dvouminutovému trestu sudí přidali „desítku“ a trest do konce.
„Byl jsem strašné frustrovaný z celé naší hry. To bylo takové zatmění. Bouchly ve mně saze a skončilo to tak, jak skončilo. Za to se omlouvám, byly to moje nervy,“ uvedl Rolinek po utkání, které Dynamo prohrálo 0:4.

„Možná to mohlo vypadat, že chci inzultovat rozhodčího, ale tak to nebylo. Hokejka šla mimo, měl jsem to pod kontrolou, nikdy jsem neměl podobné vyloučení. Chtěl jsem si vyloženě ulevit,“ vysvětloval pardubický kapitán.

Východočeši v úvodním střetu s Plzní inkasovali deset branek, nyní se Škodou prohráli doma 0:4. Hned v úvodu utkání přitom měli k dispozici dvojnásobnou přesilovku, po níž mohli jít do vedení. Nestalo se.

„Je to naše zlo, že přesilovky nedokážeme proměňovat. Chybí tam lehkost, není tam žádná jednoduchost. Neříkám, že to rozhodlo, máte pak ještě spoustu času, ale viděli jsme pak jejich přesilovku. Tu Plzeň se hrála suprově a dala gól,“ připomněl sedmatřicetiletý útočník.
Hosté v Pardubicích vyhráli a udrželi se v čele extraligové tabulky. Brankář Miroslav Svoboda opět neinkasoval, tři kanadské body posbíral Tomáš Mertl.

„Málo jsme se tlačili do předbrankového prostoru, málo střel šlo od našich beků na bránu. Možná ta frustrace pramenila i z toho, že Plzeň podle mě hrála dobře. Na všechno jsme měli málo času, hráči Plzně se skvěle pohybovali. Těžko se proti nim prosazovalo,“ popisoval Rolinek.

Extraligu teď čeká reprezentační pauza. Po ní budou hrát Pardubice v Brně (15. listopadu) a za další dva dny budou hostit Liberec.