„Jsem rádi, že se do sestavy vrací obránci, kteří patří do základního kádru. Z beků chybí ještě Budík ze zdravotních důvodů a Trončinský kvůli disciplinárnímu trestu,“ uvedl Miloš Holaň, hlavní trenér Dynama.

Marek Trončinský už má polovinu trestu za sebou, jeho žádosti o prominutí zbytku ovšem disciplinární komise nevyhověla. Ze stejného důvodu bude chybět i útočník Dávid Skokan.

Jinak je situace oproti poslednímu utkání podstatně pozitivnější. Na včerejším tréninku nechyběli ani Petr Čáslava, Josef Hrabal, Jacob Cardwell či Tomáš Rolinek.
„Všichni jsou stoprocentně fit,“ potvrdil Holaň s tím, že tentokrát neplánuje využít prvoligové hokejisty.

Připraveni jsou i brankáři Ondřej Kacetl a Milan Klouček, které na čtvrtečním tréninku netradičně doplnil Dušan Salfický. Generální manažer ve výstroji. „Čeká ho exhibiční utkání v Rusku, potřeboval se dostat do formy,“ pousmál se Holaň.

Dynamo vyhlíží po dvou vysokých prohrách další utkání. „Nechci být negativní, musíme se dívat na zápas, co přichází. To, co bylo špatně, jsme si řekli a pracovali na tom,“ dodal Holaň.

Extratřída Konrád a osmigólový Irgl

Na Hanou. Pardubičtí hokejisté dnes míří do Olomouce, kde je od 18 hodin čeká zápas 11. kola Tipsport extraligy. „Olomouc je nepříjemný soupeř, ale každý zápas může být jiný. Co jsem u mužstva, tak si pamatuji, že to vždy byl urputný boj,“ řekl trenér Miloš Holaň na adresu sedmého celku extraligy, s nímž Pardubičtí prohráli šest z posledních sedmi zápasů. Největší zbraně Hanáků? „Kvalitní gólman, protože Branislav Konrád je extratřída, na něm mají postavenou hru. V útoku se jim nyní rozstřílel Zbyněk Irgl,“ uvedl Holaň.