„Znám současného trenéra Patricka Fischera, s nímž jsme hráli pár let v jedné lajně. V útoku hraje Andres Ambühl, my tři jsme dokonce nějaký čas nastupovali vedle sebe," prozradil bývalý útočník Davosu. Tam si s ním zahrál i brankář Leonardo Genoni či obránce Ramón Untersander. „Toho pamatuji, když přišel k nám do áčka," doplnil Marha.

V Davosu stále hraje třiatřicetiletý forvard Andres Ambühl, jenž na mistrovství ve Francii již třikrát skóroval. „Hraje s obrovským nasazením, energie z něj stále čiší. O něm se dá říct, že prostě maká a maká. Nic nevypustí, navíc má šikovné ruce," říká o bývalém spoluhráči Marha, jenž od začátku května vede jako trenér mladší dorostence HC Dynamo Pardubice.

Češi i Švýcaři míří na světovém šampionátu do čtvrtfinále, dnešní utkání je poslední prověrkou před vyřazovacími duely. „Ze zápasů mám dojem, že Češi jsou v pohodě a tým táhne za jeden provaz. Hodně se řešilo, že David Pastrňák nemůže dát gól, ale řekl bych, že hraje dobře. Proti Francii se už navíc trefil. V klíčových momentech mohou tito hráči pomoci," poznamenal Josef Marha.

Jeho tip na výsledek odpoledního zápasu? „Pokud budou hráči uvolnění, mohl by se hrát rychlý a kombinační hokej. Myslím si, že to bude těsné, jeden nebo druhý tým vyhraje o gól," uzavřel.