Že třeba takový Liberec trénuje už tři týdny? Zpoždění trenéra Pavla Hynka netrápí. „V době, kdy jsme hráli finále, ostatní týmy už odpočívaly a měly sezonu za sebou. Hráli jsme osmnáct utkání v play off, to je obrovská porce, nezaháleli jsme."

Poprvé po dlouhé době se Pardubice nevydají dřít do Krkonoš. Dokonce ani nevytáhnou paty z východních Čech. „Roky se jezdilo na soustředění do Vojenské ozdravovny ve Špindlerově Mlýně. Letos tam ale probíhá rekonstrukce. Pátrali jsme po různých sportovních areálech a nakonec jsme narazili na Ústí nad Orlicí a Sporthotel Tichá Orlice. Splňuje veškeré naše požadavky," vysvětloval trenér Hynek, proč hráči tentokrát nebudou polykat horský vzduch.

Novinkou je, že v kariéře bude pokračovat brankář Dušan Salfický. „Vloni ta brankářská dvojice fungovala dobře. Nebyla to taková rivalita, že jeden čeká na chybu druhého. Dušan měl velký podíl na zisku titulu, dokázal pozitivně působit na Martina Růžičku," vysvětloval Hynek, proč měl o čtyřicetiletého veterána zájem i nadále.

Po příchodu střelce Brendla teď klub ještě loví prvního centra. „Je důležité najít náhradu za Petra Koukala. Jméno prozrazovat ale nebudu. Máme okruh hráčů a vedou se jednání. Byl bych rád, kdyby to byla otázka dvou nebo tří týdnů," naznačil jen Pavel Hynek. Na led půjdou Pardubice poprvé ve středu  1. srpna.