Hvězda zápasu
PETR SÝKORA , útočník Pardubice (v utání 2+0): Teď nemyslete na jeho dva góly, ale jeho hra začíná být lepší a lepší. Konečně se dostává ke svým dělovkám. Tahoun je zpátky.

Nezdar z Litvínova vykoupen. Pardubice se proti Slavii vytáhly, po vítězství 3:1 se dál drží v první desítce.
Bojovnou armádu šéfa Vladimíra Růžičky porazily poprvé po pěti vzájemných zápasech. Ale nervy to byly pořádné…
Klíčem ke třem bodům byla vydařená první třetina. Slávistická hvězda Jaroslav Bednář neproměnil při oslabení samostatný nájezd, zato domácí se v koncovce vytáhli. Pardubičtí po 20 minutách vedli 2:0.
Parádní přehled ukázal v 5. minutě Tomáš Zohorna, když přidržel na levém křídle puk, počkal si na najíždějícího Radoslava Tybora a volný slovenský útočník překonal Dominka Furcha.

Další zásah měl na svědomí Petr Sýkora. Jeho slovenské křídlo Radovan Somík vypálilo dělovku Furchovi na hlavu a než se slávistický brankář vzpamatoval, čí je, Sýkora mu puk doklepl do branky.
Slávistickou kabinou se pak o přestávce nejspíš prohnala slušná bouře. Vladimír Růžička svoje hráče probral a ti pak Pardubické na dlouhé minuty sevřeli v útočném pásmu.
Jenže Július Hudáček společně s obětavou defenzivní linií náporu odolal.

Takže klídek a pohoda? Ne, nakonec ne. Z pohodlného dvougólového náskoku se  přeci jen stalo drama.
Slavia Hudáčka odčarovala ve 45. minutě, to  před ním střelu Bednáře od modré  tečoval Jan Stránský. Bezprostředně po snížení to před pardubickou brankou vypadalo jako v lese, kde dva měsíce nepršelo a nezbedný výrostek škrtne sirkou. Přišel požár. Naštěstí pro domácí se ho podařilo velmi brzy uhasit…

Dvougólový náskok mohli Východočechům vrátit Pianov, Nosek a Somík, ale všichni si vylámali zuby na Furchovi. Pojistku nakonec přidal až 17 vteřin před koncem Petr Sýkora, který  při slávistické power play trefil od modré prázdnou branku.
Extrémně důležité tři body zůstaly v Pardubicích a Sýkora a spol. se tak na Slavii bodově dotáhli. Válka o desítku zuří naplno!

A co dál? Hlavně skončit s „Matějskou" a nesedat v úterý na žádnou houpačku… Bodová ztráta na ledě předposledního Kladna by mohla šeredně mrzet.

Pardubice  –  Slavia 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Fakta – branky a nahrávky:  5. Tybor (Zohorna, Vašíček), 13. Sýkora (Somík), 60. Sýkora (Cetkovský) – 46. Stránský (Bednář, Kadlec).
Rozhodčí: Fraňo, Lacina – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:1.
Diváci: 8 373.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:  Hudáček – Píša, Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček – Sýkora, Cetkovský, Somík – Radil, Nosek, Pianov – Kolář, Zohorna, Tybor – Číp, Moučka, Mozer. Trenér: Zdeněk Venera.
HC Slavia Praha: Furch – Kadlec, Šenkeřík, Kolařík, Wharton, Valach, Holub, Knot – Skokan, Bednář, Krenželok – Jelínek, Langhamer, Tomica – Stránský, Růžička, Sklenář – Žejdl, Klhůfek, Poletín. Trenér: Vladimír Růžička.