Hvězda zápasu
JAROSLAV BEDNÁŘ, útočník Slavie (v utkání 1 gól): Působil na Slavii jako živá voda, podařilo se mu odčarovat v pondělí skvělého Hudáčáčka a i když neměl asistenci, měl podíl na vyrovnávacím gólu.

Moment zápasu
PŘESILOVKOVÁ KANONÁDA: Pardubice měly přesilovek habaděj, ve druhé třetině pálily  jako u verdunu, jenže na gól z první třetiny se jim navázat nepodařilo a tolik potřebný čtvrtý gól nepřidaly.

Na první výhru se navázat nepodařilo. Pardubice sice nad Slavií vedly 3:1, ale nakonec prohrály 3:4 a teď je čekají dva duely v Praze.

Zápas číslo dva se od prvního lišil v jedné podstatné věci – Slavia už přestala být v útoku plonková. Svoje šance začala využívat. Bezzubé období skončilo.
Pardubice mohou mrzet promrhané přesilovky. Dokázaly si v nich vytvořit pořádný tlak a slávisty zamotat. Jenže na to, že ve druhé třetině hrály v početní výhodě téměř šest minut v kuse, je jeden gól málo.
Tentokrát nestačily ani další dva zásahy Radoslava Tybora.  V 16. minutě zvyšoval na 2:0, když ho při přesilovce nádherně našel Blaž Gregorc. Druhý zásah zaznamenal ve 25. minutě, když vletěl do zkoprnělé slávistické obrany a pohotově poslal do sítě nahrávku Tomáše Noska zpoza brány. V tu chvíli vedli Východočeši 3:1 a bylo jim hej.

Slavia oproti prvnímu utkání přidala na důrazu. Vladimír Růžička do svého týmu pořádně řízl. Místo Adama Svobody nastoupil v brance Dominik Furch. Nově se na ledě objevili ještě David Štich, Jakub Langhammer a hlavně vrchní ostřelovač Jaroslav Bednář.  „Je to borec, pro kterého jsou podobné zápasy jak dělané," poznamenal brankář Svoboda. Byl to právě Bednář, který odčaroval Júllia Hudáčka. Druhý gól pražského celku přidal chvíli po polovině zápasu povedeným golfákem Petr Šenkeřík.

Kousek od vyrovnání byl deset minut před koncem Bednář, ale jeho štiplavou střelu zápěstím Hudáček nakonec odhodil vyrážečkou jako hodně otravnou mouchu do rohu. Slavia se nakonec dočkala v 54. minutě, když zmatek před pardubickou brankou ukončil Petr Jelínek. Obrat dokonal velmi aktivní mladík Petr Klhůfek, jehož střela zápěstím propadla Hudáčkovi za čáru.

Série pokračuje ve čtvrtek v pražské O2 aréně.

Pardubice  –  Slavia Praha 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Fakta – branky a nahrávky:   5. Radil (Ďaloga, Benák), 16. Tybor (Nosek, Gregorc.), 25. Tybor (Nosek, Radil) – 18. Bednář (Kadlec), 32. Šenkeřík (Žejdl, Kadlec), 54. Jelínek (Kadlec), 57. Klhůfek (Doležal).
Rozhodčí:  Hradil, Husička – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 5:8.
Využití:1:1.
Diváci: 7 746.  
Stav série: 1:1.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Hudáček – Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, Kočí – Sýkora, Cetkovský, Zohorna – Radil, Nosek, Tybor – Kolář, Mozer, Semorád – Endál, Moučka, Číp. Trenér: Zdeněk Venera.
HC Slavia Praha:    Furch – Štich, Kadlec, Kolařík, Valach, Holub, Šenkeřík, Knot – Bednář, Jelínek, Tomica – Krenželok, Langhammer, Sklenář – Skokan, Růžička ml., Doležal – Žejdl, Klhůfek, Poletín. Trenér: Vladimír Růžička.