Kladenský Jan Eberle trefil tyč. Puk cinkl za pardubickým brankářem Martinem Růžičkou a vyletěl ven.
Gól by znamenal konec série, neskutečnou radost na straně Rytířů a pekelně hnusný pocit v duši „pojišťováků".  Místo toho je stav předkola 2:2, Pardubice uspěly v nájezdech.
„Ježišmarijá, dva centimetry a byli jsme tam," povzdechl si na kladenské lavičce kouč Zdeněk Vojta. „Pro nás to bylo spíš ve stylu zaplaťpánbůh, že se střela odrazila ven," kontroval se spokojeným úsměvem pardubický asistent David Pospíšil. Dost divně se při Eberleho střele cítil Martin Růžička: „Otáčel jsem se a bylo to hodně nepříjemné. Díky bohu, že to tam nespadlo," nezapomněl ani on na nebesa.

„Uvědomuji si, že to byl takový výdech, vypadne z vás dlouhé škodaaa," šibalsky mrkl Vojta. „Ono si to stejně v danou chvíli ale moc neuvědomíte. Šance se přelévaly z jedné strany na druhou," dodal už s vážnou tváří.

Pardubice podobný příběh se šťastným koncem nedávno zažily. V sedmém zápase loňského čtvrtfinále prohrávaly s Vítkovicemi 3:4, při power play mířil puk z hole Petera Húževky do opuštěné branky, nakonec skončil jenom na tyči.

Vyletět černá guma o fous do strany, žádný jarní mejdan na Pernštýnském náměstí se nekonal a pohár se místo toho možná potuloval po barech v ostravské Stodolní ulici…
Jak dopadne velká story letos?  Sérii rozsekne dnešní  duel v kladenské ledové chýši, začátek v 17.10  (ČT Sport).