Jeho Dynamo 30 minut předvádělo báječný hokej, rychle vedlo 4:0, do Energie se zakouslo, jakoby to byla taky ta nejfajnovější sladkůstka. „Za první půlku zápasu se nedá nic vytknout. Hráli jsme super, vycházely nám přesilovky. To je základ. Pokud nám tohle půjde i dál, můžeme být úspěšní," ocenil tři proměněné početní výhody. Jednu proměnil i on.

Jenže pak přišel problém, dortík se zasekl v krku. Pardubice od své hry upustily a soupeř snížil na 4:3. Dynamo se ale neudusilo. Nakonec bralo druhou výhru za sebou.

Co se přihodilo, že z jednoznačného zápasu nakonec bylo docela drsné drama?
Máme mladé mužstvo a problém byl, podle mě, trochu v tom, že jsme se zbláznili dopředu a nedrželi se vzadu. Půl zápasu nám něco vycházelo a my od toho upustili. Soupeř se dostával do přečíslení, měl šance, najednou jsme měli problémy a museli se bát o výsledek.

Konec jste dohrávali ve čtyřech, bleskly někde vzadu v hlavě vzpomínky na příšerné poslední minuty, kdy Pardubice v sezoně docela často dostávají góly?
To víte, že tohle hlavou proběhne. Tentokrát jsme ale právě úplný závěr zvládli a s přehledem to oslabení 4 proti 6 ubránili. Vary neměly vlastně žádnou šanci, tohle byla z naší strany paráda a máme další tři body, to je hlavní.

Může být pro sebevědomí klíčové, že tentokrát Pardubice osudovou poslední minutu přežili?

Doufám v to. V sobotu si trochu oddechneme a už v neděli by nám tohle mělo pomoci. Snad sebereme nějaké body i ve Zlíně.

Obránci Pardubic zatím v sezoně nastříleli víc gólů než útočníci. Není na čase si je vzít do parády a vysvětlit jim, jak na věc?
(usměje se) Po dnešku se ty naše řady střílejících obránců zase rozrostly, uvidíme, co přijde v sobotu na tréninku, nějaké vtípky asi budou. Ale je úplně jedno, kdo gól dá, hlavně teď na začátku ligy potřebujeme každý bod. Jestli se trefí bek, nebo útočník? To je úplně fuk. Hlavně, ať vyhráváme a suneme se tabulkou nahoru.

Vy jste parádní bombou vymetl horní růžek karlovarské branky. Má pro vás první extraligový gól, který ještě pomohl k výhře, velký význam?
První gól vždycky uklidní. Chtěl jsem ho dát co nejdřív, aby ze mě všechno trochu opadlo, snad teď zase všechno půjde o něco lépe.