Moment zápasu
Marhova šňůra skončila: Pardubický útočník Josef Marha se trefil ve dvou předchozích zápasech, se Zlínem vyšel na prázdno. I když jednou byl hodně blízko… Po Radilově ostré nahrávce na něj zívala prázdná brána, ale prudký puk se od jeho čepele odrazil ve druhé třetině mimo.

Hvězda zápasu
Zlínský brankář Tomáš Štůrala: Žádné hvězdné jméno, spíš věčný náhradník. V Pardubicích ale neudělal osmadvacetiletý gólman jedinou chybičku a položil základ k výhře Zlína. V pohodě udržel hubený náskok svého celku i ve třetí třetině.

Klasika, zápas se Zlínem měl tradiční scénář.  Urputný boj, velká přetahovaná a zatraceně těžké zdolávání modrého valu. Pardubice doma poprvé v sezoně ztratily body a prohrály 1:2.

Našlápnuto ale měly dobře. Jan Starý ukončil svoje „čekání na Godota". Pardubický útočník se trefil poprvé od 16. listopadu 2012. Slušná doba, co?
Jakoby tenhle moment přivolal centr Josef Marha. Ten v úterním rozhovoru pro Deník prohlásil: „Starda hraje fakt výborně, podle mě to přijde."

Stalo se a sedmatřicetiletý centr v tom měl prsty. Ve 34. minutě Starému předal právě Marha puk a „prokletý" střelec s řekl mizernému období „nazdar".
Tentokrát se nekonala žádná rána o pár centimetrů vedle, nebo do připraveného postoje brankáře. Starý vymetl pavouka ze šibenice – 1:0.
Vrátí ho tenhle zásah mezi zabijáky, co dovedou napnout síť dvacetkrát za sezonu?

Pardubicím ale radost z jeho gólu moc dlouho nevydržela. Zdeněk Okál se prokličkoval od mantinelu až před branku a ukončil letošní neprůstřelnost Martina Růžičky na domácím ledě. Zastavila se na čase 155 minut, 33 vteřin. Na začátku poslední části bylo v domácím táboře ještě hůř. Před Růžičkou zůstal nekrytý Kubiš, jenž bekhendovou kličkou uklidil puk do pardubické sítě podruhé.
Čtyři minuty před koncem už zvedal ruce na znamení vyrovnání Marek Ďaloga, jenže jeho pokus proletěl jenom těsně vedle pravé tyče. V závěru se pak putoval pod sprchy Petr Sýkora, který neunesl několik nepřesných výroků rozhodčích a od plic jim vynadal.

Pardubice – Zlín 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Fakta – branky a nahrávky: 34. Starý (Marha) – 36. Okál, 41. Kubiš (Balaštík, Valenta).
Rozhodčí: Polák, Jeřábek – Kájínek, Hejl.
Vyloučení: 4:5, navíc Cetkovský (PCE) 10 min OT, Sýkora (PCE) osobní trest do konce utkání. Bez využití.
V oslabení: 1:0.
Diváci: 6 923.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:  Růžička – Kočí, Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Čáp – Somík, Kousal, Sýkora – Zohorna, Nosek, Cetkovský – Starý, Marha, Kolář – Číp, Špaček, Radil. Trenér: Zdeněk Venera.
Zlín: Štůrala – Valenta, Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík – Kubiš, Leška, Balaštík – Veselý, Čajánek, Ondráček – Čech, Holík, Honejsek – Köhler, Melenovský, Okál. Trenér: Rostislav Vlach.