„Proti Slavii je hrozně důležité jít do vedení jako první, když jeto naopak, ona hraje strašně dobře střední pásmo," poznamenal pardubický útočník.

Hudáček mučil střelce, vy jste dával góly. Docela pěkná slovenská party, ne?
Ale ne (usmívá se). My jsme tady jeden tým. Je jedno, jestli dávají góly dnes Slováci, nebo zítra Češi.

Ale dát v prvním utkání play off dva góly, to je i dobrý osobní start…
To je pravda, ale tohle byla hlavně práce všech hráčů kolem mě, co mi na góly přihráli. Měl jsem to už jednoduché, důležití byli hlavně moji spoluhráči.

Dá se říct, že jste chytili slinu posledním zápasem základní části, kdy Pardubice vyhrály na ledě extrémně silné Sparty?
Trochu ano, závěr sezony nám vyšel na výbornou a zatím se nám daří v tom pokračovat. Jenže to teď už zase nic neznamená. Teď musíme zvládnout další dva zápasy, abychom postoupili do čtvrtfinále.

Jak moc je klíčové proti Slavii vstřelit první gól?
Hodně. Na začátku měla Slavia nějaké šance, ale Hudy všechno pochytal. My jsme se snažili si udělat v první třetině nějaký náskok, nechtěli jsme, aby Slavia dala první gól. Víme, že ona pak hraje strašně dobře střední pásmo a těžko by se přes něj probíjelo.

Při vašem druhém gólu na 3:0 jste Adama Svobodu trochu zaskočil. Všiml jste si, že měl v postoji nějakou škvíru?
Viděl jsem mezírku. Chtěl jsem střílet nad ledem mezi nohy, nakonec to vyšlo po zemi a stejně to tam padlo.

Vypadá to, že ve druhém utkání proti vám nastoupí Dominik Furch. Je pro vás podstatné, kdo se nakonec ve slávistické brance objeví?
To nás nemusí vůbec zajímat. My se musíme zaměřit hlavně na náš výkon a jaký brankář tam bude stát, na tom nezáleží.

Nebyl jste zaskočený, že na play off přišlo do Pardubic jenom 7 tisíc fanoušků?
Pokazil to trochu termín, pondělí určitě není nejšťastnější, v úterý musí všichni do práce, navíc se zápas vysílal v televizi. Věřím, že jsme diváků nalákali na úterní zápas co nejvíc.