Zatímco ve zmiňovaném duelu dominovala Kometa, v souboji s Oceláři měli navrch hokejisté Pardubic. Na branku Šimona Hrubce vyslali o 21 střel více než soupeř. „Není dobré, když máte tolik střel a nic vám tam nespadne. Na druhou stranu jsme po dlouhé době měli přes třicet střel za zápas. Takhle se tam musíme tlačit, protože to nám někdy chybí,“ řekl po utkání pardubický útočník Petr Sýkora.

Právě jeho přesná dělovka v přesilovce pět na tři zařídila vyrovnání na 2:2. Krátce předtím proměnil Francouz Jordan Perret samostatný nájezd. „Myslím, že jsme v utkání nebyli horší, akorát jsme neproměnili přesilovky, kterých jsme měli celkem dost,“ vrátil se ještě Sýkora k předchozím momentům.

Do 54. minuty všechny pardubické šance likvidoval výborný Hrubec. Pak dvakrát inkasoval, ale následovalo prodloužení a samostatné nájezdy. V nich obdržel jen jeden gól. „Tak těžký zápas jsem už dlouho nechytal,“ ulevil si třinecký brankář. „Oba gólmani podali výborné výkony. My jsme se dlouho nemohli prosadit, hlavně při přesilovkách,“ poznamenal Pavel Marek, sportovní manažer Dynama.

Pardubice ve třech lednových zápasech získaly sedm bodů a drží se na deváté pozici. Další dva zápasy je čekají na ledě soupeřů – v pátek v Hradci Králové a v neděli na Spartě.

I v těchto duelech bude hrát útočník Patrik Poulíček se zelenou helmou, kterou obdržel za prosincové vítězství v Radegast indexu. V předchozích měsících tohoto ročníku ji měl ve svém držení Jan Výtisk. „Sledoval jsem prosincový souboj a blahopřeji Patrikovi. Věřím, že na konci ledna se osobně muži v zelené helmě postavím ve vzájemném utkání,“ vzkázal vítkovický obránce, který je po operaci palce na ruce ještě na marodce.