Vepředu byla Hadamczikova družina totálně jalová. Finům dala ve čtvrtek jeden gól, Švédům v sobotu žádný a prohrála 0:3.
„Především je potřeba říct, že kluci podali obrovský výkon, hráli to, co jsme chtěli. Dělali věci, které jsme mysleli, že nám chyběly proti Finům, ale pořád je to málo,"  překvapil hodnocením porážky asistent trenéra František Musil.
Ano, Češi vyslali na brankáře Karlssona přes 40 střel. Jenže většinu z nich by chytil i do klobouku.

„Vůbec jsme nebyli v dráze střely, nejsou tam žádné teče. Gólman všechny střely vidí, v klidu si je sbírá do lapačky, víme, že potřebujeme větší tlak do branky, jenže hlad po gólech tam prostě není," byl otevřenější kapitán Tomáš Rolinek.
Podobně mluvil i Roman Červenka, který proti Švédům naskočil, ačkoliv ho trápila viróza: „Na mém výkonu se ale nijak nepodepsala. Myslím, že kdybychom nebyli tolik ukvapení a nestříleli pořád, mohli bychom se dostat klidně do nějaké lepší šance. Je na nás tlak, aby se všechno hrnulo na branku a tohle cesta určitě je. Ale na druhou stranu, občas je potřeba zachovat chladnou hlavu a něčím soupeře překvapit."
Ano překvapit.

Švédům se to povedlo během první třetiny dvakrát. Ve dvou přesilovkách sehráli stejný vzorec, kdy mezi kruhy vyplave volný hráč, tečuje střelu a gólman může jenom rozhazovat rukama.
Ačkoliv měl výběr „Tre Kronor" střel výrazně méně, byly mnohem nebezpečnější. Brankář Jakub Kovář byl jasně nejlepším mužem české družiny. Dvakrát se před ním zjevil samotný Ullström, poradil si s gólovým bekhendem Kronwalla… Bez vytáček: nebýt jeho, schytal Hadamczikův výběr debakl.

Dnes od 18 hodin čeká na jeho výběr poslední zápas s Ruskem. „. Musíme urvat vítězství, i kdyby to mělo být 1:0. Jde o naší čest. Hrajeme doma a tak se k tomu musíme postavit. Je potřeba tenhle zápas vybojovat," velí před ním kapitán Rolinek.