Hvězda zápasu
Marek Čiliak, brankář Komety Brno (kryl 27 střel, nedostal žádný gól): Neudělal snad jediný zbytečný pohyb, ale vždycky byl přesně tam, kde byla třeba. Během 65 minut nevyrobil jedinou chybičku. Neinkasoval ani při penaltách

Moment zápasu
ALEŠ PÍŠA SE PORVAL: Pár let zůstal pardubický tvrďák v klidu. Ale brnkání Jana Káni hokejkou po jeho helmě už bylo moc, a tak bek zahodil rukavice a do brněnského útočníka se pustil pěstmi. Jedenadvacetiletý mladík výzvu přijal, ale úřadovala hlavně Píšova levačka.

Potřetí za sebou s nulou. Třikrát v řadě Pardubice nedaly gól. Černá série trvá už 190 minut! Kometa byla v koncovce sice taky plonková, ale radovala se z výhry 1:0 po nájezdech. Jediným úspěšným střelcem byl brněnský útočník Petr Mrázek.

Jakoby někdo zaklel všechny pardubické hokejky nějakým pekelně prohnaným kouzlem.

Ofenzivní mašina se zadrhla. Rozjetý stroj narazil, ani se nechce věřit, že Pardubice od začátku sezony patřily k nejlépe střílejícím týmům extralize. Proti Kometě usilovaly o přetržení pálivé série bez gólu, jenže tenhle boj byl marný.

Marek Čiliak, muž, který ještě před rokem chytal jen první ligu za Třebíč, je mučil.

Na domácí hokejky se lepila i smůla, když puk poskakoval kolem brankoviště, pardubickou hůl zaručeně přeskočil…

To nic ale nemění na tom. že se slovenský gólman v brněnské kleci překonával. Co dovede, ukázal už na začátku utkání, když u levé tyče zlikvidoval Benákovu střelu i Noskovu dorážku. Prázdná brána zívala ve druhé třetině na Kousala, ale ten se jen tak tak vyhnul v pádu tyčce a zamířit neměl čas. Když už vynikajícího Čiliaka překonal Tybor, tak ho zase v prázdné bráně vychytal obránce Hanzlík.

Skvěle si vedl na druhé straně ale i Dušan Salfický. Nevyzrál na něho  Hanzlík, který ujížděl sám z trestné lavice, ani Hynek Zohorna, jehož domácí brankář na konci druhé třetiny vychytal levým betonem.

S Čiliakem si mohl ale podat ruku. I on měl kliku, když tečovaná střela Hrušky skončila na tyči.

Pardubice – Kometa 0:1 sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)
Fakta – rozhodující samostatný nájezd: Mrázek.
Rozhodčí: Homola, Wagner – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 6:8, navíc Píša – Káňa, J. Svoboda všichni 10 minut OT. Bez využití.
Diváci. 9 116.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:  Salfický – Píša, Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Čáp – Sýkora, Marha, Somík – Cetkovský, Nosek, T. Zohorna – Radil, Kousal, Starý – Tybor, Poulíček, Voženílek. Trenér: Zdeněk Venera.
HC Kometa Brno:   Čiliak – Hanzlík, M. Hruška, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – H. Zohorna, Holec, J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Burian, J. Hruška, Dočekal – Raška, Mrázek, Jenyš. Trenér: Vladimír Kýhos.